Trikovi za bujniju kosu

nega kose

nega koseŠta je to što možemo učiniti, a da nam kosa bude bujnija, jača i ima veći volumen? Pored svakodnevne nege i redovnog šišanja, evo par korisnih saveta.

Šta je to što možemo učiniti, a da nam kosa bude bujnija, jača i ima veći volumen? Pored svakodnevne nege i redovnog šišanja, evo par korisnih saveta.
 
#1. Balzam za kosu
Nikada ne preskačite nanošenje balzama za kosu nakon pranja. Bez njega, kosa će se više mrsiti i biti sklonija krzanju i pucanju, teže će se fenirati i imaće manji volumen. Ako imate tanku dlaku, umesto uobičajenog balzama, koristite onaj u spreju – lakši je i manje opterećuje vlas, pa vam kosa neće izgledati kao da visi.
#2. Trik sa suvim šamponom
Ovo je trik u profesionalnim salonima: nakon što osušite kosu, okrenite glavu naopako i nanesite suvi šampon na koren kose i rasporedite ga prstima po celoj glavi. Čestice ovog prah šampona dodaju volumen kosi i čine je gušćom i bujnijom.
#3. Volumen uz pomoć fena za kosu
Volumen možete dobiti tako što ćete okrenuti glavu naopako dok je sušite fenom i četkati je od korena ka vrhovima vlasi, uz pratnju fena. Toplota vazduha iz fena učiniće da vlasi kose budu podignute od korena tako da, kada vratite glavu u normalan položaj, trenutno dobijete puniju i gušću kosu.
#4. Izbegavajte lak za kosu
Lak za kosu samo će dodatno otežati vlasi i učiniti da spadnu, što direktno utiče na smanjenje volumena. Da, u frizerskim salonima se koriste – ali na pravi način i sa metrom; u kućnim varijantama gotovo uvek pogrešimo i dobijemo slepljenu frizuru.
#5. Igra boja
Ako se farbate, onda je ovaj trik pravo rešenje za vas! Farbanjem korena u dve do tri nijanse tamnije od ostatka kose, stvoriće iluziju da je kosa punija i ima veću gustinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>