Zdravlje žene

Simptomi menopauze – kako ih ublažiti?

Simptomi menopauze – kako ih ublažiti?
Podeli dalje

Simptomi menopauze, iako se razlikuju od žene do žene, svakako unose promene i nelagodnost u tom tranzicionom periodu. Kako ih ublažiti?

 

Simptomi menopauze

Pre svega, treba pomenuti koji su to simptomi menopauze da bismo znali kako ih umanjiti i tako učiniti da ovaj tranzicioni period svake žene prođe što  bezbrižnije.

simptomi-menopauze-v

1. Izbegavajte stres
Deluje suvišno reći, a opet, veoma je važno zaista poraditi na tome da se izdvojite od svega što vas dovodi u stresna stannja. Izbegavajte stresne situacije, okrenite se čitanju, sluđanju muzike, šetnjama, kuvanju – svemu onome što vas umiruje i možete znatno umanjiti simptome kao što su nervoza, razdražljivost, potištenost, tuga…

2. Povedite računa o ishrani
Hrana nije lek, međutim, ono što jedemo i kako jedemo može da utiče na ponašanje i smanji neke od simptoma menopauze. Hrana bogata žitaricama, povrćem, belim mesom i ribom i izbegavanje crvenog mesa, ugljenih hidrata i masnoća; može uticati da se neki od simptoma smanje i da se osećamo bolje.

3. Fizička aktivnost
Vežbanje pomaže pokretljivost zglobova, podstiče elastičnost i fleksibilnost mišića, jača imuninet organizma. Bilo koja fizička aktivnost je dobra u periodu menopauze jer može uticati na smanjenje njenih simptoma. Ako baš nemate volje i želje da vežbate – koristiće i redovne šetnje.

Koje metode ste vi probali a da su uspešne i da su vam pomogle?


Podeli dalje
Tagovi

1 komentar

Click here to post a comment

Facebook