Saveti

Organizacija radnog stola

Organizacija radnog stola
Podeli dalje

Pravilna organizacija radnog stola doprinosi zdravlju naših leđa i sveukupnom stanju tela, dok oglušivanje o ove savete može dovesti do niza tegoba.

 

Kako svakodnevno provodimo dosta vremena za radnim stolom, važno je da od njega napravimo i zdravo okruženje, kako bi dobro radili, ali i ostali zdravi.
Vodite računa da je radna površina stola uvek čista – čak i ako imate ženu zaduženu za higijenu unutar firme, imajte uvek pri ruci sredstvo za čišćenje i magičnu krpu. Svakodnevno smo u kontaktu sa velikim brojem bakterija i virusa, i često nesvesno diramo rukama lice, vrat..a posle se pitamo otkud nam osip i bubuljice. Isto se odnosi i na telefon – jednom nedeljno čistite svoj telefon uz pomoć malo alkohola i vate, kako biste se rešili potencijalnih rizika od prehlade.
pravilno sedenje

 

Oduprite se izazovu vending mašina. Umesto toga, imajte uvek u fioci neke zdrave i site grickalice, poput lešnika i badema, slatkiše od žitarica, ili ponesite naseckano povrće i sveže voće. Ovo će vam pomoći da se zasitite i ne preopteretite stomak. Takođe, imajte uvek pri ruci i flašu sa vodom, jer dehidracija dovodi do opadanja koncentracije i razdražljivosti; tako da, ako dobijete nagon za raspravom sa kolegom – da znate šta može biti uzrok.
organizacija_radnog_stola_v
Ako vam je radno mesto takvo da iziskuje višesatno sedenje, trebalo bi da imate anatomsku stolicu, ali i da su vam odnos stolice i stola adekvatno podešeni sa položajem tela, kako ne biste imali bolove u kičmi, zglobovima i vratu. To znači da su vam kolena, zglobovi i ramena pod uglom od 90 stepeni u odnosu na tastaturu, kad sedite.

Podeli dalje

1 komentar

Click here to post a comment

Facebook