Food Revolution

Jedi kao šampion – kompanija Beko i FK Barselona u borbi protiv gojaznosti kod dece

Jedi kao šampion – kompanija Beko i FK Barselona u borbi protiv gojaznosti kod dece
Jedi kao šampion – akcija koja ima za cilj da edukuje decu o važnosti zdrave ishrane i tako se bori protiv epidemije dečije gojaznosti.
Podeli dalje

Kompanija Beko pokrenula je inicijativu usmerenu na podizanje svesti o globalnoj epidemiji dečije gojaznosti: Jedi kao šampion kroz edukaciju o važnosti kvalitetne ishrane, kao i podsticaj potrošača da se ugledaju na svoje heroje iz fudbalskog kluba Barselona i – jedu kao vrhunski sportski profesionalci.

[Tweet „Jedi kao šampion – akcija koja ima za cilj da edukuje decu o važnosti zdrave ishrane i tako se bori protiv epidemije dečije gojaznosti.“]

Beko je sa time u cilju angažovao svetski poznatog kuvara iz Italije, Alesandra Borgezea da pripremi niz svojih ukusnih i zdravih recepata koje je zatim odobrila i dr Antonija Lizaraga, glavni nutricionista fudbalskog kluba Barselona.

Recepti se mogu pronaći na sajtu  „Eat like a pro“ na kom roditelji, deca i porodice, kroz niz zabavnih aktivnosti, mogu da sagledaju savete za zdravu ishranu i recepte, čime Beko inspiriše, podiže svest i edukuje porodice o važnosti zdravog i izbalansiranog životnog stila.

Predstavljajući novu liniju dr Antonija Lizaraga istakla je važnost izbalansirane ishrane: „Da bi fudbaleri bili u top formi, pridržavaju se zdravog režima ishrane koji pomaže u ostvarivanju potreba vrhunskih igrača. Deca bi takođe trebalo da se hrane na taj način, kako bi imala dovoljno energije kroz konzumiranje zdravih, izbalansiranih obroka. Kompanija Beko pomaže deci i roditeljima širom sveta i na inovativan način, kroz spoj tehnologije i izbalansirane ishrane, podstiče kvalitetniji život svake generacije.“

 Ako znamo  da će do 2025. godine čak 70 miliona dece širom sveta biti pogođeno gojaznošću, inicijative poput ove zaista mnogo znače.

jedi kao šampion fk barselona recepti

Činjenica je da se deca sve lošije hrane i da je na nama odgovornost da to promenimo. Težak izazov, ali ne i nemoguć za postići. #EatLikeAPro i slične inicijative su tu da pomognu roditeljima da deci, na njima interesantan i prihvatljiv način, približe zdravije i bolje izbore hrane. Pokazivanjem šta njihovi heroji jedu, moguće je deci zdravu hranu prikazati na (još) zanimljiviji i uzbudljiviji način.

Recepte i nutritivne zanimljivosti o namirnicama i obrocima potražite na sajtu Eat Like A Pro.

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook