Gastronomija

17 godina Golog šefa

17 godina Golog šefa

Ko bi rekao da će goluždravi dečko toliko trajati i uticati na ljude širom sveta? Danas je tačnon 17 godina Golog šefa, kuvarske emisije koja je od Jamiea Olivera napravila zvezdu kakva je danas.

 

I, zaista, malo ko je mogao predvideti da će jedan tako mlad i svojeglav momak opstati tolike godine u svetu kuvanja i šou biznisa i napraviti toliko dobrih stvari koje dotiču ljude i decu širom sveta. Od Golog šefa, preko škola kuvanja i Fifteen restorana širom sveta, nekoliko desetina izdatih knjiga (i skoro toliko različitih emisija) pa do Food Revolution Day globalne inicijative, Jamiev svaki potez ima za cilj zdraviju ishranu ljudi – naročito dece i globalnu borbu protiv dijabetesa u ranom uzrastu.

Čovek koji nas inspiriše na bolju, kvalitetniju i zdraviju ishranu, kuvar čiji su recepti upravo onakvi kakvim ih predstavlja, ostavio je trag i dalje inspiriše sve koji ga vole.

17-godina-golog-šefa-v

Koje od njegovih recepata ste i sami spremali i koji su vam omiljeni? U duhu današnjeg dana, delimo sa vama neke od naših omiljenih koje često pripremamo:

 

Pečena piletina na Jamiev način

KFC Piletina a la Jamie

Jamievi brzi burgeri

Dimljena kolenica na Jamiev način

Facebook