Gastronomija

Da li biste jeli u zatvorskom restoranu?

Da li biste jeli u zatvorskom restoranu?
Podeli dalje

da li biste jeli u zatvorskom restoranu?U vreme kada se restorani utrkuju sa konkurencijom praveći kvalitetniju ponudu, bolji marketing, izdvajajući više novca na reklamiranje..jedan velški zatvor odlučio je da napravi i otvori restoran za javnost, u kojem će kuvari i osoblje biti – zatvorenici!

U vreme kada se restorani utrkuju sa konkurencijom praveći kvalitetniju ponudu, bolji marketing, izdvajajući više novca na reklamiranje..jedan velški zatvor odlučio je da napravi i otvori restoran za javnost, u kojem će kuvari i osoblje biti – zatvorenici!

zatvorski restoranVođa ovog neobičnog projekta je kuvar Alberto Crisci u okviru The Clink Charity organizacije, a koji je radio u prestižnom londonskom restoranu Marco Pierre White’s Mirabelle. Ideja mu je da ljudima sa margine pruži šansu i obezbedi im zanat u rukama, koji će im pomoći da, kad izađu iz zatvora, započnu nov bolji život. Priliku da rade u ovom restoranu dobiće 30 zatvorenika iz D kategorije – odrasli muškarci sa niskim rizikom prestupa i za koje se ne sumnja da će pobeći. Zatvorenici će biti zaduženi kako za pripremu i kuvanje hrane, tako i za njeno posluživanje, kao i za čišćenje i održavanje samog restorana.

Rad u zatvorskom restoranu obezbediće ovim ljudima da steknu iskustvo koje im kasnije može omogućiti rad u najluksuznijim restoranima i hotelima, motivisati ih da se vrate na pravi put po izlasku iz zatvora i pružiti priliku da, na taj način, obezbede sebe i svoje porodice. Kao uslov za rad u ovom restoranu, zatvorenicima treba da je ostalo 6 do 18 meseci do odsluženja kazne.

Restoran se zove The Clink Cymru, nalazi se u okviru Cardiff zatvora, a otvaranje je predviđeno za 19 septembar. Zatvorenici će dobijati nedeljnu platu u iznosu od 14 funti za 40h rada, dok će prosečan obrok za ručak iznositi 12 funti.

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook