Gastronomija

Da oterate mamurluk

Da oterate mamurluk
Podeli dalje

Kako da oterate mamurluk nakon novogodišnje noći i svake druge proslave?

 

Ništa kao dobra zabava sa prijateljicama i društvom! A onda sledećeg jutra – glavobolja i mamurluk…kada se sa zabavom pretera. Rešenje postoji – pročitajte u narednim redovima.

Jaja i slanina ili sendvič od toplog tost hleba i rastopljenog kačkavalja– masno, kalorično i nezdravo ali upravo ono što Vam treba da otera mamurluk.

Šejk od banane, mleka, meda i aspirina sigurno će Vas probuditi za tili čas; dok će fruktoza, magnezijum i potasijum iz banane pomoći da umirite krvne ćelije koje uzrokuju glavobolju usled mamurluka.

Od mamurluka ste naredno jutro stravično žedni i čini Vam se da se nikako ne možete napiti vode. Za ovu priliku, pomoći će energetska pića, poput Guarane ili Red Bula, kako bi Vas izdiglo za tili čas.

kako-da-oterate-mamurluk-v

Ne treba zaboraviti da, ako već znate da ćete zaglaviti sa alkoholom, između tura obavezno nešto pojedete, kako biste umanjile uticaj alkohola. Takođe, pred odlazak na spavanje, popijte dosta vode i uzmite kompleks vitamina B i ibuprofen, kako biste jutro dočekale bez vrtoglavice i glavobolje.

– A tu je, naravno, i onaj čuveni koktel Bloody Mary. Razbistrite glavu čitajući zanimljivu priču o nastanku ovog “leka”, popijte naiskap i hrabro u novi dan i nove pobede! 🙂


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment