Gastronomija

Dani hvarske kuhinje u Beogradu

Dani hvarske kuhinje u Beogradu
Podeli dalje

Dani hvarske kuhinje trajaće od 6. februara do 6. marta 2017 godine. U ponudi su sva originalna hvarska jela koja uključuju svežu morsku ribu, a za ljubitelje dobrog vina na raspolaganju su proizvodi vinarije “Marijan” iz Pitve.

Restoran sa najdužom kulinarskom  tradicijom na Zemunskom Keju “Šaran”, na čelu sa Jasminom Vekić,  i restoran sa najdužom kulinarskom tradicijom na Hvaru “Kod kapetana”, pod vođstvom Jurice Tomičić, pre 13 godina spojila je ideja da se prijateljstvo, ljubav prema ribljim specijalitetima, dobrom vinu, muzici i druženju pretoči u “Dane hvarske kuhinje u restoranu Šaran“.

Ovaj sada već tradicionalni događaj otvoren je u ponedeljak 6. februara uručenjem donacije deci Prihvatilišta. Na press konferenciji koja je tom prilikom organizovana, prisutnima su se obratili Danijela Stajković, direktorka Prihvatilišta, Jasmina Vekić i Jurica Tomičić, kao i glumci Brankica Sebastijanović i Aleksandar Radojičić. Oni su iskoristili priliku da istaknu značaj postojanja svesti o deci koja nemaju roditeljsku brigu i miran dom, te da utočište pronalaze upravo na mestima poput Prihvatilišta.

“Od prošle godine, Hvarske dane započinjemo donacijom deci Prihvatilišta. Znam da svi ljudi koji dođu na Hvarske dane u restoran ‘Šaran’ uživaju u hrani i vinu, a sada znam i da mališani Prihvatilišta dobiju makar osnovno. Zato smatram da je  misija restorana ‘Kod Kapetana’ sa Hvara i restorana ‘Šaran’ iz Beograda potpuna”, rekao je Jurica Tomičić.

Dani hvarske trajaće od 6. februara do 6. marta 2017. godine. U ponudi su sva originalna hvarska jela koja uključuju svežu morsku ribu, a za ljubitelje dobrog vina na raspolaganju su proizvodi vinarije “Marijan” iz Pitve. Hranu će za goste pripremati kuvari sa Hvara Hrvoje Tomičić i Tonči Jerković, kao i Nenad Lučić i Đura Zorić iz Beograda.


Podeli dalje
Tagovi

Facebook

Instagram

Invalid OAuth access token.