Gastronomija

Novo na tržištu – Naše zrno hleb sa integralnim brašnom

Novo na tržištu – Naše zrno hleb sa integralnim brašnom
Podeli dalje

Hleb sa integralnim brašnom spada u najzdravije zbog čega bi trebalo da se nađe na svakoj našoj trpezi. Do sada smo ga uglavnom sami pravili jer naše tržište nije baš najsrećnije sa izborom kakav zaslužujemo, međutim od nedavno, u ponudi imamo upravo to.

Kupovni hleb sa integralnim brašnom napravljen po tradicionalnoj recepturi. No, pre nego vam predstavimo koji tačno hleb je u pitanju, da pređemo preko samih osnova.

Zašto se hleb sa integralnim brašnom smatra jednim od najzdravijih?

Pre svega, hleb napravljen brašnom od celih zrna sadrži daleko više zdravih sastojaka od običnog belog hleba. Istraživanja su pokazala da hleb od celih zrna sadrži do četiri puta više vlakana od belog hleba što je više nego dovoljan razlog da ga uvrstimo u svakodnevnu ishranu. Dalje, hleb od celih zrna aka integralni hleb smanjuje rizik od srčanih bolesti. Kako? Upravo zahvaljujući činjenici da su bogata vlaknima, što potvrđuju i brojna istraživanja poput ovog iz 2016 koje je utvrdilo da ishrana hlebom od integralnog brašna smanjuje rizik od srčanih bolesti za 22%.

Pored toga, smanjuje rizik od gojaznosti, dijabetesa tip 2 kao i od raznih tipova upala.

Hleb sa integralnim brašnom na našem tržištu

Kao što smo na početku najavili, u Srbiji je od nedavno dostupan Naše zrno hleb koji predstavlja mešavinu najfinijeg polubelog brašna tip 700 i pšeničnog integralnog brašna što obezbeđuje oplemenjen ukus i specifičnu aromu hleba. Ovaj hleb je dostupan kao cela vekna, ali i izrezan i spakovan u kesu, kako bi bio spreman za serviranje uz omiljena jela, ili pripremu orginalnih sendviča za vrednu užinu u bilo koje doba dana.

hleb-sa-integralnim-brašnom-naše-zrno

Da li je hleb sa integralnim brašnom pogodan za svakoga?

Čim postavljamo ovo pitanje, podrazumeva se da nije. Osobe koje su osetljive na gluten, imaju sindrom iritirajućeg creva ili celijakiju svakako bi trebalo da preskoče ovu vrstu hleba. Ako ne pripadate ovom tipu ljudi, isprobajte novi hleb i javite utiske, zanima nas u kojoj meri je promenio i poboljšao vaš način ishrane.


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment