Gastronomija

Nezaboravni ukusi Srbije – oživljavanje zaboravljenih jela iz bogate domaće tradicije

Nezaboravni ukusi Srbije – oživljavanje zaboravljenih jela iz bogate domaće tradicije
Podeli dalje

Projekat Nezaboravni ukusi Srbije, inspirisan srpskom kulturnom tradicijom i starim ukusima naše zemlje, predstavljen je juče u Konaku kneginje Ljubice, u svojevrsnom spajanju tradicionalnog i modernog.


U želji da sačuva tradicionalna zaboravljena jela iz cele zemlje i vrati ih na savremene trpeze, Coca-Cola se zaputila u gastro-putovanje kroz Vranje, Bojnik, Pirot, Aleksinac, Potpeće, Ljig, Rogljevo, Vršać, Zrenjanin, Sumrakovac kod Boljevca i Debeljaču. Pod budnim okom kamere, zabeležena su i od zaborava sačuvana jela poput samse sa trljanicom, urde, belmuža, bungura i mnogih drugih. Kuvar Ivan Marković i radio voditelj Filip Ugrenović preneli su najzanimljivije detelje sa putovanja i projekta Nezaboravni ukusi Srbije tokom jučerašnjeg događaja u Konaku.

neyaboravni ukusi srbije tradicionalna jela prikaz
A zašto sve ovo pišemo? Svi zainteresovani, kojima se projekat i emisija koju možete ispratiti preko YouTube kanala, mogu i lično doživeti deo tradicije nekadašnje Srbije u Noći muzeja 19. maja. Naime, u Konaku kneginje Ljubice, Coca-Cola je osmislila i organizovala postavku unikatnih pletenih, tkanih, heklanih i štrikanih bilborda koje su izradile žene iz različitih krajeva Srbije, inspirisane ovim starim zanatima.

nezaboravni ukusi srbije deo atmosfere sa događaja
Ceo projekat, pretočen je i u kuvar tradicionalnih srpskih jela sa modernim varijacijama pod istim nazivom Nezaboravni ukusi Srbije. Da li će se i kada ovaj odličan kuvar (koje smo dobile i lično se u kvalitet uverile) naći u slobodnoj prodaji ne znamo, ali svakako preporučujemo da pratite sajt Coca-Cola Journey za više informacija iz prve ruke.

knjiga nezaboravni ukusi srbije

A do tada, uživajte u 12 epizoda emisije Nezaboravni ukusi Srbije na Facebook stranici ili YouTube kanalu Coca-Cole. Takođe, detalje sa jučerašnjeg događaja možete ispratiti u pričama na našem Instagram nalogu.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook