Gastronomija

Nove C dečije supe

Nove C dečije supe
Podeli dalje

Na događaju upriličenom za medije, Nestlé  je predstavio nove C dečije supe, sa motivima omiljenog crtanog filma Frozen i hit serijala Star Wars.

Događaj za medije osmišljen je i realizovan kao edukativna kulinarska radionica u okviru koje smo se sa decom okušali okušali u pripremi ukusnih i balansiranih obroka. Tokom dvočasovnog druženja sa profesionalnim kuvarom i nutricionistom, novinari i deca su pokazali umeće u pripremanju pasta bolonjeze, pilećih rolnica, salate i dezerta.

Print

U okviru radionice, poseban akcenat je stavljen na značaj i pripremu dečijih supica, a ovom prilikom su predstavljene i nove C dečije supe sa imenima deci omiljenog crtanog filma „Frozen“ i serijala „Star Wars“, koje su blagog ukusa, sa komadićima povrća i zabavnim testeninama u obliku deci najdražih likova.

„Instant supe su inače poznate po svojim sastojcima koji odgovaraju kako nutritivnim, tako i zahtevima lakog spremanja. Masti u supama ove vrste su umerene i odgovaraju balansiranoj ishrani, a povrće dehidrirano“, izjavila je nutricionistkinja i predsednica Udruženja dijetetičara-nutricionista predškolskih ustanova Srbije, Vesna Zečević. „Osim u redovnoj ishrani, supe se generalno preporučuju i kod nekih akutnih stanja organizma poput umora, niskog krvnog pritiska, dehidratacije, kada je neophodno povratiti organizmu tečnost i elektrolite“, dodala je Zečević.

nove-c-decije-supe-v1
Mališane je nekad teško nagovoriti da jedu povrće i supu, pa su C dečije supe sa njima omiljenim likovima princeze Elze i Darta Vejdera sjajan način da se zabave uz balansiran obrok sa optimalnom količinom soli, koji može biti i dobar početak ručka.

Save


Podeli dalje

Facebook

Zaprati nas na Instagramu