Gastronomija

Otvoren novi Vapiano u Beogradu

Otvoren novi Vapiano u Beogradu
Podeli dalje

otvoren novi vapiano u beograduU prelepom ambijentu, mediteranskim specijalitetima  i uz veselu muziku za koju je bio zadužen DJ, sinoć su uživali pripadnici diplomatskog kora, poslovne javnosti, ali i poznate ličnosti iz sveta muzike, glume, sporta na otvaranju novog restorana Vapiano u centru Beograda.

U prelepom ambijentu, mediteranskim specijalitetima  i uz veselu muziku za koju je bio zadužen DJ, sinoć su uživali pripadnici diplomatskog kora, poslovne javnosti, ali i poznate ličnosti iz sveta muzike, glume, sporta na otvaranju novog restorana Vapiano u centru Beograda.

Dobrodošlicu je gostima poželeo Saša Trišić, vlasnik franšize Vapiano, koji je istakao da mu je velika čast što otvaraju drugi restoran Vapiano u Beogradu, kao i Mario C. Bauer, direktor franšize Vapiano u svetu.

Na mestu gde moderno susreće klasično – na uglu Knez Mihailove i Obilićevog venca, u noći otvaranja, svi gosti uživali su u raznovrsnim ukusnim specijalitetima koji odlikuju Vapiano – domaćim pastama, pizzama, svežim salatama, kao i neizostavnim poslasticama. Gosti su nazdravljali domaćinima uz želje da uspešan rad takođe bude na „meniju“ ovog restorana.

Koktelu su prisustvovale brojne poznate ličnosti, a među njima Marija Karan, Ana Štajdohar, Nikola Demonja, olimpijske sestre Olivera i Nikolina Moldovan, i Zorana Arunović, glumci Bojan Perić i Žarko Stepanov, Milan Gromilić prvak Pozorišta na Terazijama, voditeljke Ana Pendić i Sanja Radan, i mnogi drugi.

Moto Vapiana koji proizilazi iz italijanske izreke „Chi va piano, va sano e va  lontano“, odnosno, „Onaj ko opušteno ide kroz život, živi zdravije i duže“ i u ovom restoranu je doslovce primenjen. Ljubitelji ovog koncepta moći će da uhvate dašak Mediterana, osete se prijatno u svetlom i otvorenom prostoru, a neobičan koncept pripremanja hrane, dnevno sveže i zdrave, pružiće im osećaj individualnosti.

Novi Vapiano biće restoran u kome gosti mogu dolaziti spontano i bez bilo kakve pripreme, rezervacije ili posebnog oblačenja; gde se mogu družiti sa svojim prijateljima potpuno neformalno ili uživati sa voljenom osobom. Ovde gosti mogu biti ono što jesu, uz ispunjenje svojih kulinarskih želja.

A sad, malo detalja o začecima restorana. Koncept Vapiano restorana nastao je u Nemačkoj, u Hamburgu 2002. godine, kao zajednički projekat Kent Hahnea, Klausa Radera i Marka Korziliusa. Dizajn i uređenje osmislio je Matteo Thun, arhitekta i dizajner enterijera iz Milana, inspirisan mediteranskim načinom življenja.

Danas u svetu postoji više od 100 Vapiano restorana u 25 zemalja širom Evrope, Amerike i Bliskog istoka, računajući dva u Srbiji i jedan u Sarajevu. Vapiano brend je u konceptu restorana sveže i zdrave hrane proglašen za najbrže rastući u Evropi.


Podeli dalje

1 komentar

Click here to post a comment

Facebook

Zaprati nas na Instagramu