Gastronomija

Pica zdravija od žitarica za doručak?

Pica zdravija od žitarica za doručak?
Podeli dalje

Da li je pica zdravija od žitarica za doručak i kome je, uopšte, palo na pamet da ove hrane uporedi?

Kao da je izašla iz rubrike Verovali ili ne, vest da je pica zdravija od žitarica za doručak odjeknula je medijima širom sveta. Odakle ove tvrdnje, pitate se? Da l’ je u pitanju novi trend ili ne tek, jedna nutricionistkinja odgovorno tvrdi da je pica sledeća super hrana, a evo i zašto.

Naime, u poređenju sa činijom žitarica pica je zdraviji izbor jer pored toga što imaju gotovo isti broj kalorija, pica ima znatno više proteina što je sastojak koji nas čini sitijim i time sprečava da posegnemo za drugom hranom i grickalicama pre nego što bi trebalo. Pored toga, parče pice sadrži više masti i znatno manje šećera nego većina žitarica, tako da nema bojazni da unosimo previše šećera u sebe. Sve ovo tvrdi Chelsey Amer, registrovani dijetetski nutricionista ističući kako, iako nije 100% zrava hrana, u poređenju sa onim što obično jedemo za doručak pica jeste više izblansiran obrok.

Tako da, bila vegetarijanska, sezonska ili Margarita, svakako je sad i gastronomski potvrđeno da picu možemo jesti u (gotovo) neograničenim količinama. Uvek i u svakoj prilici i bez bojazni da jedemo junk food.


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment