Gastronomija

Prvi restoran za samce!

Prvi restoran za samce!
Podeli dalje

Svet je postao bogatiji za prvi restoran za samce! Pogledajte o čemu se radi 🙂

 

U današnje vreme, može delovati čudno i neprijatno ići sam na kafu ili na ručak, iako to mnogi od nas vole ili bar priželjkuju. Priznaćemo, nekada baš prija napraviti predah i uživati u sopstvenom društvu, u miru i tišini nekog kafića ili restorana; međutim, teško da se tako nešto može iskusiti jer – iako ste vi možda sami, drugi nisu i eto gužve i galame.

prvi_restoran_za_samce_v

Ipak, jedan restoran u Amsterdamu odlučio je da uzburka javnost i malo promeni stvar. Naime, Eenmaal je prvi restoran na svetu koji dozvoljava samo i isključivo samcima da sednu za sto i poruče jelo!

Kako sami kažu, želeli su da razbiju predrasude i prevaziđu barijere koje ometaju ljude da na miru i sami izađu u restoran, uživaju i naruče obrok. Priznaćete, nigde u kafićima i restoranima nećete naići na stolove i odeljke namenjene ljudima koji su sami, a ovaj restoran nudi upravo to.

 

Ali, ni to nije sve! Restoran, pored toga što je namenjen samcima, iste podstiče da – bar za to kratko vreme dok su u njemu – odlože svoje mobilne telefone, tablete i lap topove – i, umesto toga, uživaju u časopisima ili kakvoj dobroj knjizi!

prvi_restoran_za_samce_v1

A da ovo nije samo neki pilot-projekat, govori i podatak da je u planu otvaranje istih restorana širom zemlje, kao i u Berlinu, Londonu i Njujorku. Vredi posetiti, zar ne?


Podeli dalje

Facebook

Zaprati nas na Instagramu