Gastronomija

Srbin najbolji pizza majstor na svetu!

Srbin najbolji pizza majstor na svetu!
Podeli dalje

Jeste li znali da je upravo jedan Srbin najbolji pizza majstor na svetu? I da najbolju pizzu možete probati u jednom beogradskom restoranu gde ovaj pobednik radi?

Nakon fantastičnog plasmana beogradske pizzerie „Pietra“ na takmičenju „Top 50 Pizza Europe 2022“ u Milanu, u ugostiteljskim krugovima munjevito je odjeknula vest da je Goran Abramović, 21.06.2022 postao svetski šampion na takmičenju pizza majstora u Napulju „Campionato Mondiale del Pizzaiuolo“. Prvo mesto je osvojio u najtežoj i najkompleksnijoj kategoriji S.T.G, u kojoj se prave tradicionalne pizze Margherita i Marinara. 

Na ovom prestižnom takmičenju učestvovalo je preko 1000 pizza majstora iz celog sveta uključujući i domaćine iz Napulja, Palerma, Milana, i mnogih drugih italijanskih gradova, a Goran je odneo ubedljivu pobedu i zvanično postao svetski šampion. U Pietru je stiglo zlato čiji će sjaj usmeravati sve prave ljubitelje ka najboljioj svetskoj napoletani.  

srbin najbolji pizza majstor na svetu

 Goran je već trideset godina pizza majstor sa zavidnim iskustvom u zemlji i inostranstvu a trenutno je glavni pizzaiuolo picerije PIETRA u Beogradu. 

Neverovatno sam ponosan zbog osvojenog zlata i ostvarenog sna, kao i na ceo tim iz picerije „Pietra“ koji mi je pružio ogromnu podršku. Svetsko zlato nije samo nagrada već i obaveza da istrajemo u kvalitetu i budemo još bolji.“ – istakao je, sada već Svetski šampion, pizzaiuolo, Goran Abramović.     

Proverite zašto je Goran dobio svetsko priznanje za najboljeg pizza majstora sveta u Pietri, Kumanovska 6, Beograd. 


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook