Gastronomija

Supermarket – Magija moderne kuhinje

Supermarket – Magija moderne kuhinje
Podeli dalje

Godinu dana nakon otvaranja, restoranski deo Supermarketa zrači punim sjajem donoseći unikatni vatromet ukusa. Pomalo nezgrapan početak praćen visokim cenama, sada je značajno unapređen u svakom pogledu i segmentu, od  startera do deserta, uključujući i cene. Enterijer dosledno prati hrabro modernistički koncept celog prostora, dok je serviranje na velikim crnim pločama vrlo efektna podloga za fuziju ukusa i sastojaka.
 

 

 

supermarket restoranGodinu dana nakon otvaranja, restoranski deo Supermarketa zrači punim sjajem donoseći unikatni vatromet ukusa. Pomalo nezgrapan početak praćen visokim cenama, sada je značajno unapređen u svakom pogledu i segmentu, od  startera do deserta, uključujući i cene. Enterijer dosledno prati hrabro modernistički koncept celog prostora, dok je serviranje na velikim crnim pločama vrlo efektna podloga za fuziju ukusa i sastojaka.

 

Počeli smo dobrano ljutom pilećom thai supom sa kokosom i limun travama, a potom se opredelili za veliki fuze (fusion meze), mini suši set i bogatu salatu sa kozjim sirom. Na dve povelike ploče susreli smo se sa magijom boja i ukusa pojačanih sa čak četiri sosa, plus vasabi u solo i verziji sa majonezom, uz marinirani đumbir. Osam maki rolnica, četiri nigirija sa lososom i tri suši kugle sa gamborima i korijanderom originalno donose šarm tradicionalne japanske kuhinje u kojoj smo istinski uživali. Za istraživački duh destinacija je bila pomenuti fuze set, a na njemu neobične i ukusne rolnice od morske trave sa piletinom u terijaki sosu, odlični jakitori pileći ražnjići sa tajlandskim čili prelivom, sjajni gambori u tempuri, sočni komadi bifteka posluženi u formi ražnjića na čipsu od škampa uz kikiriki sos, kao i crvena palačinka sa dimljenom piletinom i pestom. Svežinu i novi miks ukusa donela je povelika salata sa kuglicama pohovanog kozjeg sira, bogatim miksom zelenih salata i grilovanim ananasom.

 

Za obavezne sledeće dolaske ostale su rolnice od patlidžana sa sirom i medom, među salatama privlačna kuskus sa falafelima ili rukola sa biftekom i uljem belih tartufa, a sa glavnog menija neke od maštovitih kari ili biftek kombinacija. Kako i koliko god da birate, obavezno ostavite mesta za slatki deo čiji bi opis mogao da stane u jednu reč: poezija. Grand desert po ceni od samo 490 dinara za dvoje donosi čak osam slatkih formi, dok su sladoledi (270 dinara) pozamašne kreacije uzbudljivih ukusa. Probali smo fenomenalni Lava sladoled od pomorandže sa đumbirom, limun lišćem, vrelom toplom čokoladom i limun karamelom, dok Butterscotch sladoled od vanile i tofi kolač uvodi alkoholnu notu uz urme i kandiranu pomorandžu. Raskošno nežna, topla tartatan pita sa jabukama i sladoledom od vanile samo potvrđuje da je Supermarket ove sezone mesto koje izaziva senzacije za sva čula.

Višnjićeva 10
011/29-10-941

Izvor: City Magazine

 

 


Podeli dalje

Facebook

Zaprati nas na Instagramu