Gastronomija

Znate li šta je mukbang?

Znate li šta je mukbang?
Podeli dalje

Znate li šta je mukbang i kakve veze ima sa hranom?

 

Iz Južne Koreje stiže nam trend pod nazivom mukbang, a mnogi su ga prozvali gastrovoajerizmom ili gastronomskom pornografijom. Naime, domišljati Korejci su došli na bizarnu ideju kako se ne bi bilo loše snimati za vreme dok jedu i pritom to objaviti online. Ništa začuđujuće ovih dana – i za tu vrstu usluge našli su se korisnici, koji ne samo da žele takvo što gledati već su za to spremni platiti.

Reč je o gledateljima koji se osećaju usamljeno i prosto ne žele da sami jedu u svojim sobama, a tu su i oni koji to rade iz čistog fetiša. U celoj toj priči ima i onih koji samo žele naučiti kuhati pojedina jela i ističu kako su im opuštajuće večernje seanse sjajna prilika da to i ostvare.

znate_li_šta_je_mukbang_v

U Muchiesovoj video reportaži možemo saznati više o zvezdama koje satima slasno jedu te objašnjavaju mukbang fanovima o ukusima i mirisima hrane. Da li je reč o lakoj zaradi s obzirom na količinu hrane koju trebaju pojesti? Ili je za zaradu sasvim dovoljno da imate ono nešto kako bi pridobili fanove na svoju stranu i uverili ih da upravo vas gledaju.

I za kraj, ne mogu da se ne zapitam: Uživa li netko od njih uopšte u hrani? Pogledajte video i zaključite sami.


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook