Objekti pažnje

7 loših razloga za zabavljanje

7 loših razloga za zabavljanje
Podeli dalje

Leptirići u stomaku, uzbuđenje, rast adrenalina…divno je biti zaljubljen i u vezi. Ipak, postoje neke situacije i razlozi kada ne treba stupati u novu vezu; saznajmo koji.

Leptirići u stomaku, uzbuđenje, rast adrenalina…divno je biti zaljubljen i u vezi. Ipak, postoje neke situacije i razlozi kada ne treba stupati u novu vezu; saznajmo koji.
#1. Prijatelji žele da Vas ‘upare’
Samo zato što su svi Vaši prijatelji u vezi ili braku, ne znači da i Vi trebate slediti njihov primer. Ako su dosadni i uporni u tome da Vam pronađu ‘bolju polovinu’, budite odlučne i nemojte pokleknuti u njihovim namerama. Osim ako  baš same to ne želite.

#2. Ne možete da izdržite da ste same

Ako na zabavljanje gledate kao na beg od samoće, od starta ste osuđene na neuspeh. Osim što ćete, vrlo verovatno, grešiti u izboru partnera, uludo ćete trošiti vreme na pogrešne izbore, ne čineći sebe ispunjenom i srećnom. Umesto toga, pronađite neke bolje i kvalitetnije načine za popunjavanje samoće – odlazak u pozorište ili bioskop sa prijateljima, porodična okupljanja, posete izložbama i muzejima i slično.

#3. U tim ste godinama
Nekada se sigurno osećate pod pritiskom ‘izvesnih godina’, kada Vas društvo ne gleda više kao devojku već kao ‘baba-devojku’ i slično. Ljubav se nalazi i uspeva u svakom dobu; ko je dovoljno merodavan da nam odredi kada je pravo i krajnje vreme za stupanje u vezu? Bilo da imate 25 ili 65, ne postoji ‘pravo vreme’ za dobru i uspešnu vezu i ljubav. Opustite se i oslušnite svoje srce – samo će Vam reći kada je spremno.

#4. Treba Vam novac
U zabludi ste ako mislite da ćete nekom potencijalnom vezom, popraviti svoj socijalni status. Takozvane sponzoruše nikada nisu bile poželjne kao osobe za zabavljanje (osim na vrlo ‘kratke staze’) i takvim razmišljanjem i ponašanjem, samo ćete davati pogrešnu i lošu sliku o sebi, što Vam nikako ne treba. Bolje se usresredite na neki dodatni posao, nego da razmišljate o traženju ‘hleba preko pogače’.

#5. Želite da Vam neko drugi popravi život
Koliko puta ste čule, a opet niste naučile – svako je sam odgovoran za svoju sreću i svoj život. Ne očekujte od drugog da Vam popravi i obogati život, ako to same ne umete i do sada niste. Morate biti u stanju da se same o sebi brinete, pre nego što uopšte budete u stanju da započnete kvalitetnu vezu.

#6. Ne želite da odbijete ponuđeni izlazak
Samo zato što Vas je neko pozvao da izađete i/ili započnete vezu, ne znači da isto treba i da prihvatite. Ne zaboravite da nikome ništa ne dugujete; same ćete odrediti kada i sa kim želite da izađete, ne činite to iz milosrđa ili zato što u trenutku nemate šta drugo da radite. Ne prihvatajte sve što Vam se nudi samo zato što Vam se može; bolji i kvalitetniji ljubavni život ćete imati ako same odredite kada, kako i sa kim.

#7. Želite da napredujete u karijeri
Ne koristite poslovne kontakte i odnose za napredak u karijeri. Ovaj potez je loš iz više razloga: osim što možete uplesti više osoba u ‘zabranjene odnose’, neko uvek ostane povređen, neko sa uništenom karijerom i ukaljanim obrazom. Budite iskrene sa sobom u vezi svojih ciljeva i trudite se da ih dostižete svojim radom i zalaganjem – a ne preko kreveta. Pre ili kasnije, takav  potez se, gotovo uvek, obije o glavu.

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook