Objekti pažnje

Savršen muškarac – Alexander Skarsgård

Savršen muškarac – Alexander Skarsgård
Podeli dalje

Bleda si kopija Tom Kruze, tvoje vreme je prošlo Geri Oldman, pomeri se u stranu Bred Pit i napravi mesta za novu vampirsku ikonu 21 veka – Erika Nortmana iliti Alexander Skarsgårda! Animalno privlačan, seksipilno zagonetan i neodoljivo primamljiv, ovaj 33-godišnji glumac je više nego zaslužan da se nađe na listi savršenih muškaraca. Zašto? Hmmm…

 

Alexander Johan Hjalmar Skarsgård je rođen 25. avgusta 1976. godine u Stokholmu, kao sin švedskog najpoznatijeg glumca Stellan Skarsgård-a (glumi u filmu Mamma Mia, pored Meril Strip; a možda ga se sećate i po ulozi profesora u Dobri Vil Hanting).  Budući da je odrastao u poznatoj glumačkoj familiji, svetla pozornice mu nisu bila strana, tako da je do 13-te godine stekao zavidnu karijeru deteta-glumca.

savršen_muškarac_Alexander_Skarsgård_v3

Ipak, kako je u nekim intervjuima pominjao, slave se plašio, tako da je u 13-oj i zvanično prestao sa glumom, posvetivši se školi i drugarima. Nije mu se dopadalo da ga ljudi na ulici prepoznaju i zaustavljaju, bilo mu je previše. Umesto toga, u devetnaestoj godini se pridružuje anti-terorističkoj jedinici marinaca, čija je baza bila na arhipelagu malo izvan Stokholma. Tamo je proveo 15 meseci, vežbajući  i stičući iskustvo u borbi prsa u prsa, sletanju na plažu, protiv-sabotažnim napadima i slično. Sa impozantnom visinom od 1.93m, ovaj glumac i režiser je ubistvena mašina!

savršen_muškarac_Alexander_Skarsgård_v

Stečeno iskustvo i vreme provedeno u marincima, „pomoglo“ mu je da se vrati na pravi put – glumi. Neko vreme proveo je u Engleskoj, zatim u Njujorku, gde je pohađao Marymount školu glume. Kako se u to vreme nije uspeo „probiti“ kao glumac, vratio se u rodnu švedsku, gde je nastavio TV karijeru. Već 2001. dobija ulogu u američkoj hit komediji „Zoolander„, pored urnebesnog Ben Stilera, glumeći njegovog švedskog cimera manekena, Mikusa. Nakon nekoliko manjih uloga u filmovima i u pozorištu, 2008. dobija ulogu američkog marinca, narednika Bred Kolberta, u HBO-ovoj mini seriji „Generation Kill„. Ovo iskustvo mu postaje ulaznica za, do sada, najbolju ulogu – Erika Nortmana u popularnoj seriji „True blood“.

savršen_muškarac_Alexander_Skarsgård_v2

Verujem da nema dame kojoj Aleksandar nije oteo bar jedan uzdah, glumeći komandujućeg, senzualnog, smrtonosno opasnog i zavodljivog hiljadugodišnjeg vampira, koji „pada“ na čari smrtnice i devojke svog podanika (kako ćemo otkriti u drugoj sezoni serije). Sa druge strane, sam Aleksandar je vrlo uljudan i ljubazn, skroman i tih, skoro nesvestan reakcije koju ostavlja na druge, naročito pripadnice lepšeg pola.

Časopis „People’s Magazine“ proglasilo ga je novembra 2009. za najseksipilnijeg „lošeg dečaka„, na čemu je bio vrlo zahvalan rekavši kako jedva čeka vest da prenese majci koja ga je, još od najranijih dana kritikovala i učila da se ne bije sa drugom decom, ne odgovara starijima i da bude dobar prema svim devojčicama. Pored ove nagrade, u Švedskoj je proglašavan za najseksipilnijeg muškarca čak pet puta!

 Ostale zanimljivosti:

Ako do sada niste znale (teško da je ikome moglo promaći), Aleksandar se pojavljuje u spotu Paparazzi, kao dečko Lady Gage. Priznajte, šta biste sve dale da se nađete u njenoj ulozi?

Omiljene boje su mu plava i roze (?); od slatkiša, najviše voli sladoled od vanile, retko kad jede bilo šta drugo. U vreme dokolice, najviše voli da bude na brodu i peca, ili leži kraj kamina i pije crno vino. Mmmm, i mi bi, zar ne?

Od jezika, pored švedskog, govori i engleski, francuski i nemački.

Ima tetovažu ptice na nozi – posebna po tome što ju je nacrtao nejgov brat Volter, kad je imao sedam godina.

Od nakita, najčešće nosi ogrlicu sa dva sidra – sidra su znak za sreću.

Omiljena hrana mu je meksička, uz koju voli da povremeno popije i koje pivo.

Omiljena glumica mu je Isabelle Huppert iz filma „Pijanista“; omiljeni glumac Geri Oldman; a omiljeni film „Duck Soup“.

Na pitanje kakve devojke voli, jednom je odgovorio:…“ne privlače me doterane žene. Moaj porodica poseduje malu kolibu usred švedske nedođije, gde nema telefona, televizije ili tuša. Da biste se okupali, trebate uroniti u jezero…Odvesti devojku tamo, dobar je pokazatelj da li je prava za mene ili ne. Dobar smisao za humor je svakako na prvom mestu…

savršen_muškarac_Alexander_Skarsgård_v1

Dakle, devojke, naoružajte se prirodnošću, humorom, crnim vinom i neodoljivim osmehom i pravac u lov na ovo nordijsko božanstvo! Jer, kako sam načula (i pročitala u par američkih magazina), Aleksandar je slobodan poput ptice na grani! Srećno!!


Podeli dalje
Tagovi

2 komentara

Click here to post a comment

Facebook