Seksualnost

Edukativni podkasti o seksu – 6 preporuka za emisije koje nećete moći prestati da slušate

Edukativni podkasti o seksu – 6 preporuka za emisije koje nećete moći prestati da slušate
Podeli dalje

Jesu li podkasti o seksu novi vid seksualnog obrazovanja za odrasle? Može biti, naročito ako su neki od ovih koje preporučujemo.

Seks je jedan od najličnijih, najintimnijih i najneverovatnijih tema za diskusiju, međutim, mnogi ljudi se i dalje ustežu da otvoreno razgovaraju o njemu. Iako živimo u savremenom dobu, stigma oko seksa i, uopšte, priča o ovoj temi, i dalje je stigma za veliki broj ljudi. Upravo zato, podkasti mogu (i jesu!) odličan način da se razbiju predrasude i otvori put ka otvorenoj diskusiji, savetima, razmeni mišljenja i iskustava o najličnijem činu dvoje (ili više) ljudi.

Definitivno ima nešto u tome da slušate tuđa iskustva i savete kada se radi o seksu te, ako tražite pozitivne vibracije i usmeravanja, ovo su podkasti o seksu koje preporučujemo da uvrstite na svoju listu.

6 podkasta o seksu koje ne smete propustiti

  1. Sekspots

Podkast koji vode tri žene koje se ne ustežu i nije ih sramota da pričaju o tome koliko vole i uživaju u seksu. I ne, ne očekuje vas Seks and The City verzija podkasta, već emisija u kojoj Katy, Bitsy i G sasvim otvoreno pričaju o temama kao što su neispunjene fantazije, prijateljstvu sa beneficijama, analnom seksu, seksu na otvorenom i mnogim drugim – „tabu“ temama.

2. Seks je stvaran

Dawn Serra je savetnik za terapeutski seks i veze koja će učiniti da se nikada ne osetite sami. Njeni podkasti govore o tome kako pružiti zadovoljstvo u seksu i kako da vi i vaše telo uživate u tome.

3. Seks sa Emili

Znate ono kad razgovarate sa prijateljicom potpuno opušteno i bez ikakve osude? E, tako zvuči slušati podkast Seks sa Emili. Prijatan i neopterećujuć, ovaj podkast obiluje savetima, podrškom i svim onim što vam može pružiti otvoren i neposredan doktor za ljudsku seksualnost, što Emili jeste.

4. Bestidni seks

Amy Baldwin i April Lampert su dame koje su dobro poznate u svetu podkasta o seksu. Obe su suvlasnise seksi šopa, kao i savetnice za seks i veze, te itekako imaju šta da kažu na tu temu. Njihov podkast je bukvalno necenzurisana, nesputana ćaskaonica o ljubavi prema sebi, seksu i uživanju u istom. Pored toga što neometano pričaju o sopstvenim iskustvima, Amy i April dele i korisne savete i trikove kako  začiniti ljubavni život i seks učiniti najboljim što možete.

5. Autentični seks

Juliet Allen spada u vodeće seksologe u Australiji koja u svom podkastu govori o želji i strasti, vezama, zadovoljstvu i seksualnosti. Kako razumeti jedno drugo, uživati u sebi i svom telu da biste uživali u intimnosti sa drugom osobom, saveti o vezama i braku – samo su neke od tema koje obitavaju u ovom poučnom podkastu.

6. Kučke i učenjaci

Naziv sam po sebi navodi do zaključka da vas očekuje otvoren, bez srama, vrlo edukativan i pozitivan podkast o seksu koji pruža pregršt poučnih priča, saveta i ekspertiza o seksu. Autori Nicoletta Heidegger i Simone su krajnje iskrene, intuitivne i zabavne žene čiji podkast predstavlja ugodnu i sigurnu zonu za sve što vas zanima o ovim temama.

S jedne strane, živimo u svetu u kojem seks prodaje, istovremeno se sablažnjavajući kada se povede iole ozbiljniji razgovor na tu temu. Zato je dobro što postoje i ovakvi podkasti kao nada da će se stvari promeniti na bolje i razgovor o seksu prestati da bude tabu.

Preslušajte preporuke i javite nam koji vam je od podkasta privukao najviše pažnje.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook