Seksualnost

Ultimativni vodič za tantrički seks

Ultimativni vodič za tantrički seks
Podeli dalje

Šta je tantrički seks i zašto se o njemu još uvek toliko priča? Zavirite u drevne tajne i ovladajte tehnikama koje će vas dovesti do neviđenih zadovoljstava.

Za tantrički seks kažu da je opojan, zarazan, neopisivo magnetičan i – kad se jednom iskusi – teško je vratiti se na onaj uobičajeni.

No, da li je baš to sve tako i po čemu se tantrički seks toliko razlikuje od onog „običnog“ – to je bio naš zadatak za istraživanje, te je tako nastao i ovaj tekst. Pred vama je ultimativni vodič kroz veštine intimnosti, povezivanja i seksa na jednom dosad nedoživljenom nivou. No, da biste razumeli tantrički seks, neophodno je da se prvo upoznate sa filozofijom tantre.

Šta je tantra?

Mnogi pogrešno zaključuju da je Tantra duhovni pristup seksu, a istina je sasvim drugačija. Tantra je drevni sistem duhovnih verovanja koji je nastao u Indiji i postoji hiljadama godina. U pitanju je verovanje koje kaže da bilo šta može biti deo vašeg duhovnog puta (ishrana, meditacija, vežbanje itd.), kao i seks – po čemu se razlikovalo od ostalih verovanja iz tog vremena. Seks u tantri je prihvaćen i korišćen kao jedan od načina za dostizanje više svesti. Prema pisanju britanskog muzeja, filozofija koja se pojavila u Indiji oko šestog veka, Tantra je povezana sa sukcesivnim talasima revolucionarne misli, od njene rane transformacije hinduizma i budizma, do indijske borbe za nezavisnost i uspona kontrakulture 1960-ih. Od svog nastanka pa do danas, Tantra je osporavala verske, kulturne i političke norme širom sveta.

Tantra Essence, na primer, Tantru objašnjava kao umetnost, nauku, duhovni put i stil života. Put transformacije sa korenima koji sežu do šamanske tradicijie i porekla joge; put ekspanzije koji obuhvata sve aspekte života.

S godinama, Tantra se razvila u radosnu tradiciju koja prihvata sve aktivnosti života kao izraze Božanskog i način za dostizanje sreće, ljubavi i ekstaze. U tu svrhu, korišćeni su nenasilni ritualni obredi i rituali, pevanja, intimno povezivanje kao način za dostizanje istinske samospoznaje na svim nivoima.

devojka u divljini

Poreklo reči tantra

Sama reč “tantra” dolazi od sanskrtskog korena tan što znači širiti se ili istezati i tra što znači instrument. U bukvalnom značenju, tantra znači instrument za širenje: nivoa svesti od običnog do izvanrednog, sa samoostvarenjem kao svojim krajnjim ciljem. Tantra takođe znači i tkanje, a što je povezano sa činjenicom da tantra uči kako je univerzum mreža u kojoj su sve i svi međusobno povezani. Kad malo razmislimo, ovo sve veoma lepo zvuči i čini da se osećamo dobro pri pomisli da bismo tako nešto generalno mogli doživeti. Preneseno na seks, tantra omogućava da intimnost, dodire, povezanost, seks doživimo na jedan nesvakidašnji način.

Ono što je dodatno interesantno u čitavoj ovoj kompleksnoj filozofiji jeste i verovanje da je Bog pola muškarac pola žena. Ardhanarishvara je ime Boga po tantra filozofiji, što u prevodu znači “Bog koji je polu-žena” i što predstavlja simbol uspostavljanja balansa između ženskih i muških principa u nama samima.

Šta nije tantrički seks?

Pre nego što zaronimo u dubine pojašnjenja tajni tantričkog seksa, ne možemo a da se ne osvrnemo na to šta tantrički seks NIJE.

Čudne, neobične, vratolomne poze u seksu nisu tantrički seks.

Seks maraton nije tantrički seks.

Isprobavanje opojnih napitaka i/ili droga u svrhu seksualne stimulacije nije tantrički seks.

Tantrički seks se prečesto dovodi u vezu sa višestrukim, višesatnim, maratonskim seksom i orgazmom; dok je u pitanju nešto sasvim i potpuno drugačije.

A šta jeste tantrički seks?

Ako bi trebalo u jednoj rečenici objasniti, rekle bismo da je tantrički seks doživljavanje seksualnog zadovoljstva kroz iskušavanje svim čulima. Bilo da ga praktikujete sami ili sa partnerom, tantrički seks pre svega omogućava da budete potpuno prisutni u trenutku, posvećeni sebi ili jedno drugom, povezani da iskusite svaki dodir, uzdah, pogled, misao, odnos. Tantrički seks je daleko više od puke fiziološke potrebe i trenutnog zadovoljstva; u pitanju je istinsko duboko povezivanje i uživanje svim čulima u svakom trenutku dešavanja. Nešto poput holističkog pristupa sveukupnom seksualnom zadovoljstvu – sušta suprotnost pukog životinjskog seksa.

u zanosu tantrički seks

U tantričkom seksu, poenta nije na pozi, dinamici, normi, već postizanju uzajamnog zadovoljstva. Šta je to što partnera i vas čini srećnim? Šta izaziva najviše zadovoljstva? Šta je to što partner želi? A vi? Skretanje pažnje sa toga da li svetlo treba da gori ili ne, kako izgledate u kojoj pozi, vidi li vam se stomak ili celulit, koliko vam još treba do vrhunca i slično – a na ono što je zaista važno: uživanje u trenutku koji se dešava kad se dešava, tajna je dostizanja tantričkog seksa. Sloboda da iskažete šta je to što želite bez da se stidite; odvajanje onoliko vremena koliko oboje želite da uživate u pogledu, dodiru, isprobavanju; nesputano razgovaranje o onome što želite i kako želite – samo su neke od svojstava tantričkog seksa. Zvuči savršeno, zar ne?

Kako deluje tantrički seks i šta sve obuhvata?

Mind Body Green navodi kako tantrički seks uključuje širok spektar erotskih aktivnosti, koje ne uključuju sve iste vrste penetracije i fizičke stimulacije erogenih zona koje većina ljudi povezuje sa seksom. Fokus u tantričkom seksu je na meditativnoj, predanoj dimenziji i potpunom uživanju. To znači jedno u drugom, u sebi, u trenutku dok se odigrava. Ako se opustite i polako preduzimate stvari, ubrzavate i usporavate radnju, možete voditi ljubav satima, a uživanje može trajati duže.

Imajući u vidu da ovaj produhovljeni seks nije orijentisan na puko postizanje cilja – dostizanje orgazma samog po sebi, oslobađa vas da se opustite, predate i uživate u samom putu koji može trajati onoliko koliko to sami i/ili oboje želite. U svrhu toga, dozvoljeno je sve ono što želite i što vam prija;  eksperimentisanje sa mestima, dodirima, disanjem, dinamikom; razgovaranje o željama i maštanjima.

Cela ideja oko praktikovanja tantričkog seksa je u tome da, intezivirajući sve ono što čini da se osećate dobro, dostignete ultimativno najbolji osećaj seksa.

Postoje li vežbe za tantrički seks? Mnoga pisanja daju potvrdan odgovor. Pa opet, sve te preporučene tehnike disanja, položaj ruku, nogu, pogleda, način dodirivanja i slično, deluju pomalo naučeno za nešto što bi trebalo doći prirodno, a usled oslobađanja sopstvenih stega predrasuda i stida. Zato ne delimo linkove ka istim, jer želimo da vas zagolicamo i podstaknemo da – same od sebe – proniknete u sopstvene dubine, dubine svog partnere i pokrenete se ka tom uzvišenom stanju intimnosti i povezivanja.

muška i ženska sijalica kao ilustracija za tantrički seks

Može li se tantrički seks doživeti sa neznancem?

Pitanje od milion dolara 😊 Brojni magazini i članci tvrde da mogu; a stručnjaci na tu temu ističu kako je za postizanje uzvišenog seksa neophodno osloboditi se stega, osećaja stida i srama i biti jedno sa samim sobom. Kad i ako to postignete, i u miru ste sa sobom, svojom čulnošću i onim što želite, seks – pa bio on sa strancem ili partnerom – ne može biti loš, a ni daleko od tantričkog. Ključno je “samo” osloboditi se predrasuda i predati se maksimalno uživanju u onome što je sada i ovog trenutka.   

Umesto zaključka

Za kraj smo prvobitno mislile da ostavimo link do najskorijih tips&tricks i nekih dodatnih saveta za postizanje ultimativnog tantričkog seksa. Međutim, sve to može a i ne mora da bude efektno. Na kraju krajeva – svaki seks pa i onaj tantrički – dostižan je i uspešan onoliko koliko mu se sami otvorite, posvetite i predate. Probajte i, ako želite, javite nam rezultate 😊


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook