Digitalni aparati i kamere

Ikea digitalni foto aparat review

Ikea digitalni foto aparat review
Podeli dalje

ikea digitalni foto aparat reviewNedavno sam pisala o jedinstvenom kartonskom digitalnom foto aparatu koji je Ikea predstavila na Milanskoj nedelji dizajna. Nije prošlo mnogo vremena, na webu se pojavio i review istog, koji vam sada i prenosim.

Nedavno sam pisala o jedinstvenom kartonskom digitalnom foto aparatu koji je Ikea predstavila na Milanskoj nedelji dizajna. Nije prošlo mnogo vremena, na webu se pojavio i review istog, koji vam sada i prenosim.

Hisham Ramish je zaljubljenik u fotografiju iz Švedske koji je imao prilike da bude deo VIP gostiju koji su se, pre svih, upoznali sa novom linijom ovog popularnog nameštaja. Samim tim, sledilo mu je i promo pakovanje koje je sadržalo i taj čuveni kartonski digitalni foto aparat. Zahvaljujući tome, imamo informacije iz prve ruke o detaljima i performansama ovog Ikeinog gadžeta.

Aparat je napravljen od komada kartona koji je obmotan oko plastične štampane ploče iliti PCB-a i radi pomoću 2 AAA baterije. Ima dva taster napred – jedan za uključivanje aparata i fotografisanje, drugi je za brisanje fotografija. Na poleđini se nalazi mali zeleni LED svetlosni indicator, a sa strane je USB konektor. Spajanje aparata je vrlo jednostavno, pomoću malih zavrtanja i matica od vinila.
 

Pre nego što krenete sa fotografisanjem, neophodno je da ga putem USB konektora priključite na računar, kako bi Windows instalirao potrebne drajvere i, ako prethodno niste fotkali, u memoriji (15.3MB) ćete pronaći dva fajla, od kojih je jedan primerna fotografija, a drugi README fajl.
 
 
Kvalitet fotografija nije najsjajniji, ali pod pravilnim osvetljenjem i stabilnom rukom, možete dobiti sasvim pristojne foto uspomene. I, kako sam autor bloga kaže, nije sve u kvalitetu fotografije ima nešto i u osećaju koji joj je ovaj neobični aparat probudio. Meni se dopada, a vama?

 


Podeli dalje

1 komentar

Click here to post a comment

Facebook