Tech

Najtraženije na Google u 2017. godini

Najtraženije na Google u 2017. godini

Šta je to što je bilo najtraženije na Google u 2017. godini? I da li i kako Srbija prati svetske trendove?


Najpoznatiji pretraživač objavio je svoju godišnju retrospektivu najtraženije na Google u 2017. godini i evo kako je izgledala godina koju uskoro ispraćamo.

Ono, što na prvi pogled, možemo zaključiti jeste da je godina za nama obeležena pitanjem „Kako?„. Pretrage sa ovim upitom vršene su čak 10 puta više u ovoj godini nego ikada pre! A šta je to što je najviše okupiralo našu pažnju u kategoriji „kako“ pokazuju upravo ovi rezultati:


U kategoriji opštih pretraga za celu godinu, top tri mesta zauzeli su uragan Irma, iPhone 8 i iPhone X – totalna dominacija kompanije Apple i novih modela telefona. Odmah za ovim pretragama nalaze se i doskorašnje TV lice NBC kanala, Matt Lauer i glumica uskoro britanska princeza Megan Markle.

Utraplanetarni mega hit Despacito je, očekivano, prvi na listi pretraga pesama, ali ni ostale numere svakako ne zaostaju za ritmom, pozivom na igru i dobru zabavu:A kako je 2017. godina bila i godina uspešnih TV serija, evo kako su rangirane na Google listi najtraženijih pojmova:


O seriji 13 razloga zašto smo i sami pisali i dali vam isto toliko razloga za obavezno gledanje. Ako niste – svakako to uradite i znajte da nas, vrlo brzo, očekuje i nastavak jer je snimanje druge sezone upravo završeno.

Kad govorimo o Srbiji, prikaz najtraženijih pojmova na Google u 2017. je svakako šarolika. Jedno je sigurno: uvidom u srpsku Google pretragu, moglo bi se reći da nemamo nikakvih problema i živimo u zemlji blagostanja. I, definitivno nismo poput sveta jer su nas, uz male izuzetke poput sporta i italijansko-tuskih serija, zanimale isključivo lokalne stvari, vreme i pojave.


U svakom slučaju, nadam se da će nas ovaj tekst i Googleova godišnja retrospektiva podstaći da izađemo iz lokalnih okvira i počnemo da se bavimo i nekim širim, konkretnijim stvarima koje nam internet pruža i omogućava. Google Trends je svakako jedan korak ka tome.

Fb komentari

Facebook

Organ Vlasti Instagram