Računari i multimedija

Znanje na dar: besplatan online kurs o veštačkoj inteligenciji

Znanje na dar: besplatan online kurs o veštačkoj inteligenciji
Podeli dalje

Ako vam je jedna od rezolucija da naučite nešto novo ove godine, besplatan kurs o veštačkoj inteligenciji ima sve naše preporuke!

Država Finska poklanja besplatan kurs o veštačkoj inteligenciji, u znak oproštajnog poklona za silazak sa mesta predsedavajuće države EU. Kurs pod nazivom Elementi AI (veštačke inteligencije), koji je inicijalno bio namenjen finskim državljanima, preveden je na 24 jezika Evropske Unije i ponuđen svima za besplatno pohađanje.

Omogućavajući da kurs bude besplatan za sve, Finska ima za cilj da edukuje javnost o važnim informacijama koje su obično bile isključive za tehnološke krugove. Više od 220.000 studenata upisalo je kurs od njegovog predstavljanja. Nastavni plan je podeljen na šest poglavlja koja istražuju sve, od osnovne definicije veštačke inteligencije do implikacija tehnologije u stvarnom svetu. Segmenti su projektovani tako da im treba više od pet do 10 sati da se završe, a celokupan program traje oko šest nedelja. Kurs o veštačkoj inteligenciji je izvorno predstavljen 2018. godine na univerzitetu u Helsinkiju, kao online program i predstavlja odlučnu osnovu za razumevanje veštačke inteligencije, njenog načina rada i delovanja.

Svi detalji i prijava za kurs dostupni su na zvaničnom sajtu.


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook