Računari i multimedija

Drustvenemreze.rs agregator korisnika na jednom mestu

Drustvenemreze.rs agregator korisnika na jednom mestu

Društvenemreže.rs predstavljaju prvi portal u Srbiji koji sve informacije sa društvenih mreža objedinjuje na jednom mestu.

Da li znate da, u samo jednom danu, bude objavljeno milijardu postova na facebooku i preko 400 miliona tvitova? A da je na Instagramu, samo u toku oove godine, objavljeno oko 5 milijardi fotografija? U vreme kada sve vesti i informacije koje su nam od značaja pronalazimo upravo na internetu i društvenim mrežama, (pre)često se dešava da svakodnevno bivamo zatrpani svakojakim vestima i da se mnogima od nas dešava da ponekad ne možemo da se izborimo sa ogromnom količinom informacija koje primamo.

Podstaknuti situacijom da je uprkos velikoj dostupnosti informacija sve teže ostati u toku sa dešavanjima i sadržajima koje nas zanimaju, tim mladih ljudi okupljenih oko internet marketing agencije “Ellecta Interactive” pokrenuo je platformu DrustveneMreze.rs koja nudi rešenje ovih problema.

– Sajt Drustvenemreze.rs osmišljen je da bude agregator bitnih informacija i zanimljivog sadržaja sa društvenih mreža, organizovanog po kategorijama i platformama, kao što su Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin i Foursquare. Želja nam je da ljudima sa ograničenim vremenom maksimalno olakšamo pregled tema i aktuelnih dešavanja u sve brže rastućoj Social Media sferi u Srbiji. Takođe, trudimo se da novinarima i marketing profesionalcima ponudimo sveobuhvatan uvid u dešavanja, popularnost određenih lokacija, tema, brendova i pojedinaca aktivnih na društvenim mrežama. Za sada su na našoj platformi uvrštene samo aktivnosti korisnika iz Srbije, navodi Željko Bošnjak, vođa projekta Drustvenemreze.rs

Ekipa okupljena oko projekta Drustvenemreze.rs planira da u budućnosti portal proširi alatima koji će marketing profesionalcima omogućiti lakši uvid u ponašanje njihovih ciljnih grupa na društvenim medijima, kao i da na samom portalu pokrenu edukativni blog koji će, primarno, edukovati korisnike o društvenim mrežama i vršiti popularizaciju takozvanog social media marketinga.

-Smatramo da će naš servis umnogome olakšati informisanje o aktivnostima, trendovima, dešavanjim i popularnim temama u social media sferi, kako za lične tako i za poslovne potrebe, zaključuje Bošnjak.

Svakako, agregacija svih informacija sa društvenih mreža u jedan koncept, jedan okvir, zaista je novost na tržištu Srbije i ostaje za videti na koji će način ova platforma olakšati informisanost pojedinca i smanjiti „information overload„.

Fb komentari
Tagovi

Facebook

Zaprati nas na Instagramu