Računari i multimedija

Facebook Page Insights prestao da radi?

Facebook Page Insights prestao da radi?

Facebook Page Insights je u poslednje vreme prestao da prikazuje određene podatke, a zbog čega je to tako, pokušala sam da otkrijem postavljanjem pitanja prijateljima na Facebooku. Evo do kakvih sam saznanja došla.

Ukratko, ispada da g-din Facebook ponovo nešto menja u svom poslovanju, primoravajući nas da platimo za oglašavanje, kako bismo imali uvid u uspešnost svojih objava i, uopšte, samog prisustva na ovoj društvenoj mreži. Šta to znači? Najplastičnije rečeno, više neće biti od značaja koliko smo truda, rada, ideja, vremena, napora uložili u osmišljavanje sadržaja i načina njegovog plasiranja jer – ako imaš lovu, videće te svi, ako nemaš – nevidljiv si!

Ujedno, jedna od prijateljica je primetila i to da je reach veći na vesti koje idu automatski preko rss-a, nego kod onih koje se ručno unose.

Da li ste i vi primetili neke neregularnosti u Facebook analitici i šta mislite zbog čega se one dešavaju, šta nam to Facebook kuhinja novo sprema?

UPDATE:

Facebook je potvrdio naše sumnje – ubuduće ćemo svi morati da plaćamo objave kako bi se iste videle na zidu fanova!

Fb komentari

1 komentar

Click here to post a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  • Bas spremam novi tekst na ovu temu.

    Fejs menja algoritam i zbog toga se ponasa cudno.

    Kad u potpunosti bude bio implementiran, manje cemo sadrzaja sa stranica vidjati na nasem feed-u prost razlog tome je previse sadrzaja.

    Sadrzaj podeljen sa stranica samo u predhodnoj godini je porastao 3 puta i fejs hoce da vidite samo ono sto vam je relevantno.

    Sa druge strane vlasnicima strana to moze biti problem ali moraju da shvate da im je bolje da imaju 1000 ljudi koji su lajkovali njihovu stranu a kojima je ta tema relevantna, nego 100k fanova koje ne zanima to sto vi delite.

Facebook

Zaprati nas na Instagramu