Računari i multimedija

Instagram trendovi – da li je toliko teško biti drugačiji?

Instagram trendovi – da li je toliko teško biti drugačiji?
Podeli dalje

Kakvi su to Instagram trendovi, da li ih pratite i praktikujete i osećate li, ponekad, da biste mogli ipak drugačije?

Koliko smo u želji da se dopadnemo, budemo drugačiji, dobijemo više prepoznatljivosti i sve one vanity metrike postali, u stvari, svi isti?

Niste sigurni da znate o čemu govorimo? A jeste li čuli za Instagram nalog Insta Repeat? Zastanite za trenutak, ovaj članak bi vas mogao zanimati.

Pre par nedelja, u Insta storijima stranaca koje pratimo, primetile smo da se počeo deliti jedan specifičan Instagram nalog iza kojeg stoji, za sada, anoniman umetnik sa Aljaske. O čemu se radi?

U pitanju je nalog koji je uočio i ozbiljno kritikuje jednu društvenu pojavu. Potreba za kreiranjem originalnog, specifičnog i drugačijeg sadržaja koji nas – gle čuda – svrstava u određene obrasce koji se ponavljaju. Kao što i ime naloga govori, nalog objavljuje sve one ponavljajuće trendove kojima se divimo na Instagramu.

Od fotografija u poljima suncokreta, preko pogleda kroz šator, pa sve do stajanja na mostu, vožnje kanuom, devojke sa slamnatim šeširom, stajanja ispred vodopada i slično.

Znate već, videli ste te fotografije već toliko puta, kako među stranim, tako i među onim domaćim objavama 🙂

U vremenu u kojem fotografi jedni druge inspirišu na unikatnost i originalnost, ovakve pojave sasvim sigurno izazivaju i smeh i želju za kritičkom debatom.

Jer, ništa kao kliše da podstakne na razmišljanje jesmo li istrošili sve ideje i mogućnosti ili smo, prosto (malo) nezainteresovani i lenji, pa tražimo prečicu do uspeha.

Šta vi mislite?


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook