Некатегоризовано

Akademik Milenković u Benezitovoj enciklopediji

Akademik Milenković u Benezitovoj enciklopediji
Akademik i likovni umetnik Petar Peđa Milenković, predstavljen u BENEZIT-u, prestižnoj enciklopediji značajnih umetnika i umetnosti. Enciklopediju Benezit, mnogi s pravom zovu „vodeća“ i „prva“, jer je sveobuhvatna u svim vremenima od pšostanja do naših dana, dajući mesto establiranim umetnicima, umetničkim pravcima i onima koji su na neki način obeležili jedno vreme i razdoblje.
 

Benezit enciklopedijaAkademik i likovni umetnik Petar Peđa Milenković, predstavljen u BENEZIT-u, prestižnoj enciklopediji značajnih umetnika i umetnosti. Enciklopediju Benezit, mnogi s pravom zovu „vodeća“ i „prva“, jer je sveobuhvatna u svim vremenima od pšostanja do naših dana, dajući mesto establiranim umetnicima, umetničkim pravcima i onima koji su na neki način obeležili jedno vreme i razdoblje. Enciklopedija deluje velelepno, prve primerke dobijaju šefovi država i vlada, a poseduju je svi lideri savremenog sveta Evrope, Amerike, Kanade, Indije, Kine i šire.

Za visoki umetnički opus, stečena priznanja i nagrada referentnim umetnicima, koji su svojim delom dali doprinos razvoju svetske umetnosti, biografske reference beogradskog likovnog umetnika i politikologa akademika g. Petra Peđe Milenkovića predstavljene su afirmativno u devetom tomu BENEZIT-a (volume 9, page 987) – prestižnoj enciklopediji umetnosti i značajnih umetnika od postanja do današnjih dana.

Akademik Petar Peđa Milenković priprema i nastavak projekta – obimnu i značajnu istorijsku izložbu o srpskim duhovnim svetinjama, od izuzetne važnosti za nacionalni identitet srpskoga naroda i podneblja u kojem je živeo kroz vekove, koja će biti – kako se planira – sastavni deo internacionalnog programa „Tolerancije u verskim različitostima – do mira na Balkanu“.

 
 
Fb komentari

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook