Некатегоризовано

Nova Vogue afera – prisvajanje tuđih Instagram fotografija

Nova Vogue afera – prisvajanje tuđih Instagram fotografija

nova vogue afera prisvajanje tuđih instagram fotografijaPrestižni modni magazin Vogue nikako da prestane sa skandalima. Poslednji u nizu tiče se krađe i prisvajanja dve Instagram fotografije, koje su vlasništvo uličnog fotografa Sion Fullane.

Prestižni modni magazin Vogue nikako da prestane sa skandalima. Poslednji u nizu tiče se krađe i prisvajanja dve Instagram fotografije, koje su vlasništvo uličnog fotografa Sion Fullane.

Naime, Fullana je optužio španski Vogue da je ukrao dve njegove fotografije i objavio ih kao svoje na ovoj popularnoj mobilnoj društvenoj mreži, a uz te tvrdnje je priložio i vizuelni dokaz:

Magazin se tim povodom nije oglasio, a sporne fotografije su nestale sa naloga. Oštećeni fotograf nije dobio nikakav zvanični odgovor niti objašnjenje; umesto toga, ostavljen je komentar na jednoj od njegovih ukradenih fotografija:

U pitanju je greška i izvinjavamo se zbog nastale štete.

Par dana nakon toga, kako je pritisak Fullanovih pratilaca rastao, španski Vogue je na svom nalogu objavio fotografiju kojom se izvinjava za sve što se desilo, bez iole detaljnijeg pojašnjenja.

Ostaje pitanje da li je pronađena i sankcionisana osoba odgovorna za ovo prisvajanje i u kojoj meri su ostale fotografije na njihovom Instagram nalogu verodostojne i njihove.
Fb komentari

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Facebook

Organ Vlasti Instagram