Некатегоризовано

Predlog zimskih egzoticnih putovanja

Predlog zimskih egzoticnih putovanja
Podeli dalje

Iako i zima ima svojih čari, za sve one koji je ne vole, pripremili smo predloge za vrhunske destinacije u toplije krajeve. Ako ništa drugo, otputujte bar slikom u neke letnje predele i zaboravite na niske temperature, bljuzgavicu, sneg i led.

 

#1 Dubai

Ušuškan na tromeđi Azije, Evrope i Afrike, Dubai je jedinstveno mesto koje kombinuje istočnu tradiciju sa zapadnim modernizmom, pružajući svojim gostima najbolej od oba sveta. More i uživanje, šoping i zabava, sport i rekreacija sinonimi su za Dubai, jedno od najluksuznijih svetskih letovališta. Ovde se nalazi i čuveni, jedini sa 7 zvezdica, hotel Burj Al Arab, zatim najviša zgrada na svetu Bujr Khalifa, najviši hotel na svetu Rose Rayhaan by Rotana; obilje luksuznih hotela i šoping centara, kao i fascinantne grupe veštačkih poluostrva u obliku palme i poluostrva koja, gledana iz vazduha, oblikuju mapu sveta. U zimskom period, prosečna temperature vazduha iznosi između 23 i 27 stepeni, dok je temperature vode između 22 i 28 stepeni.

#2 Maldivi

Maldivi su arhipelag koji se nalazi u Indijskom okeanu i predstavlja jedno pravo čudo prirode! Kristalno bistra voda, predivne plaže, bogat morski i divlji svet, živopisni korali i prirodni predeli samo su neki od razloga što Maldivi čine jednu od najpopularnijih svetskih destinacija za turiste tokom čitave godine. Zbog svog, kako prirodnog, tako i turističkog bogatstva, Maldivi su omiljena mladenačka i bračna destinacija, ali i savršeno mesto za zimski beg – samo zamislite kako ležite na predivnoj peščanoj plaza, dok vas umiruje šum talasa i miluju sunčevi zraci, ima li bolje od toga. Temeratura vazduha  u zimskom period retko pada ispod 25 stepeni, a ovaj period je ujedno i najbolji za putovanje jer, sezona kiša na Maldivima traje od maja do novembra.

#3 Karibi

Smešteni između Floride na severu i Venecuele na jugu Južne Amerike, ostrva Kariba predstavljaju prave dragulje prirode i nezaobilazno mesto za posetiti tokom života.  Sa svojim prelepim dugačkim plažama, izuzetno povoljnoj klimi, egzotičnoj kulturi i tradiciji, najneobičnijim jelima, bogatim prirodnim sadržajem i destinacijama poput Barbadosa, Dominikane, Jamajke, Venecuele, Bahama, Kube, Santa Lucije…svakako su odličan izbor za beg od zime. Ovde se mešaju kulture Afrike, Amerike i Evrope, te je i kuhinja prilično bogata i raznovrsna, ali i muzika, način odevanja, zabave…

#4 Tajland

Ova zemlja je idealno mesto za beg od hladnih, zimskih dana, ali i savršena destinacija za zaljubljene parove. Sa svojom raznolikom ponudom – od predivnih plaza, fantastične obale i zlatnog peska, preko fantastičnih planinskih pejzaža, bogate istorije i arhitektonskih zaostavština, neopisivim provincijama i bogatom neobičnom kuhinjom, Tajland spade u veoma popularne destinacije. Ovde možete naučiti sve one zanimljive morske sportove, poput ronjenja, skakanja, jedrenja; oprobati se u golfu, usuditi se na bandži; posetiti mnogobrojne hramove i ostatke starih gradova, uživati u predivnim prirodnim krajolicima; ali i prepustiti se čarima mnogobrojnih spa centara, naučiti meditiranje, informisati se o alternativnoj medicine i drugačijoj kuhinji, uživati u nadaleko čuvenom i raznovrsnom noncom životu. Period od novembra do marta ujedno je i najbolji za putovanje, jer je tada manja količina padavina, a temperature je umereno prijatna.

#5 Bali

Često opisivan kao istinski raj na Zemlji, Bali je tropsko ostrvo, deo Indonežanskog arhipelaga, ostrvo bogova i demona (prema legendama) i mesto sa nestvarnim srebrnim peščanim plažama. Priroda je ovde bila prilično nadahnuta, stvorivši ostrvo koje zapljuskuje kristalno plavo more, sa veličanstvenim koralnim lagunama, džunglama, vulkanima, bogatim biljnim i životinjskim svetom. Pored očaravajuće prirode, Bali ima i veliki broj hramova i istorijskih skulptura. Ovde preovlađuju Hindu religija i kultura, koja je primetna i u muzici, načinu odevanja, hrani, uređenju prirode.. Prosečna temperatura je između 22 i 30 stepena, što Bali čini idealnom destinacijom za posetiti u zimskom periodu.

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook