Некатегоризовано

TEDxYouth@ISB 17. novembra u Beogradu

TEDxYouth@ISB  17. novembra u Beogradu

TEDxYouth@ISB  17. novembra u BeograduU subotu 17. novembra održaće se druga TEDxYouth@ISB konferencija posvećena širenju ideja, a pod nazivom “Od mašte ka stvaranju”, u okviru koje će biti predstavljeni talenti, inovativne i kreativne ideje i posvećenost građana Srbije, ali i onih stranaca koji su Srbiju načinili svojim domom.

 

 

U subotu 17. novembra održaće se druga TEDxYouth@ISB konferencija posvećena širenju ideja, a pod nazivom “Od mašte ka stvaranju”, u okviru koje će biti predstavljeni talenti, inovativne i kreativne ideje i posvećenost građana Srbije, ali i onih stranaca koji su Srbiju načinili svojim domom.

TEDxYouth@ISB ne predstavlja konferenciju u klasičnom smislu, već je događaj koji podrazumeva prezentovanje ideja većeg broja predavača, gde svaki od njih ima određeno vreme za izlaganje ideja. Predavači su inače različitih profesionalnih orijentacija i interesovanja, različitih uzrasta, socijalnih okruženja iz kojih dolaze. Ovogodišnji slogan konferencije “Od mašte ka stvaranju” biće prizma kroz koju će svaki od govornika sa publikom podeliti svoju strast i iskustvo i namenjena je temama iz oblasti IT-ja, ali ima i drugih tema.

TEDxYouth@ISB se potrudio da okupi dobar i šarolik izbor predavača, među kojima su i:

1. Slavoljub Epifanić je sa 30 godina izgubio vid. Suočen sa velikim izazovom, odlučio je da se ne preda, već da pronađe način da preživi i da vodi ispunjen život. Na tom putu uz podršku svojih najbližih ostvario je brojne uspehe: državni prvak u plivanju, bacanju kugle s ramena, bacanju diska i bacanju koplja, postao je maser, trenira ninjutsu, gađa iz luka, planinari… Za njega je svaki novi dan mogućnost da planira nove poduhvate i izazove. Na događaju će sa publikom podeliti priču o tome kako mu je gubitak vida promenio život i kako je uspeo da sačuva otvorenost duha.

2. Ralph van der Zijden je Holanđanin, koji se u zaljubio u Beograd pre par godina, kad je počeo u njemu da radi. Odlučio je da se za stalno preseli u Srbiju i da započne biznis koji će imati pozitivan uticaj na okolinu. Danas, on živi svoj san, jer u Beogradu ima firmu koja se bavi organizacijom turističkog obilaska Beograda, ali na neobičan način (danju turisti obilaze i upoznaju znamenitosti Beograda biciklama, a noću se upoznaju sa klubovima i noćnim životom prestonice). Ralph će sa publikom podeliti priču o tome kako je došao na ideju da promeni svoj život i pokazaće nam ne samo koliko mogućnosti postoji svuda oko nas, već i kako da naučimo da ih prepoznajemo.

3. Krstina Veljović je kao i svaki tinejdžer razmišljala šta da radi tokom raspusta, a onda je došla na ideju da se prijavi za volontiranje na Univerzijadi. Ovo iskustvo joj je izmenilo život iz korena i usmerilo da se svim snagama posveti volontiranju. Danas je, ova mlada dama, jedan od koordinatora volonterskog servisa koji pruža drugačiji pogled i pristup volontiranju i koji okuplja preko 2000 volontera.

TEDxYouth@ISB će se održati u prostorijama Internacionalne škole u Beogradu (Temišvarska 19, Senjak). Mladi mogu da se prijave da prisustvuju događaju, popunjavanjem formulara na veb sajtu www.tedxyouthisb.com. Želja organizatora je da posebno podstaknu  učenike srednjih škola kao i studente da im se pridruže 17. novembra. Broj mesta je ograničen: na samoj konferenciji će biti obezbeđeno 100 mesta, tako da će pravo prisustva imati samo one osobe koje su dobile kartu tj. pozivnicu. Na konferenciji će biti obezbeđeno osveženje, ručak i užine, kao i slušalice za slušanje simultanog prevoda (srpski – engleski – srpski). TEDxYouth@ISB  je u potpunosti besplatan za posetioce zahvaljujući darežljivosti  korporativnih sponzora.

 

Fb komentari

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *