Moj dom

Top dizajn trendovi za 2020. godinu

Top dizajn trendovi za 2020. godinu
Podeli dalje

Od retro oživljavanja do pedeset nijansi zelene, ovo su najveći trendovi dizajna enterijera koje treba posmatrati do 2020. godine.

Kako se bliži kraj 2019-te i polako ulazimo u novu deceniju, mnogi s nestrpljenjem očekuju u kom smeru će se kretati dizajn trendovi za 2020. godinu. Pa, hajde onda da vidimo šta to predviđaju svetski dizajneri enterijera i šta nas to očekuje.

Zelena groznica

Doviđenja pink i puderasta roze, nova je boja u trendu i to u svim svojim nijansama. Bilo da je zovete pastelno zelena, neo mint, maslinasta – uvođenje ove boje kao top neutralne u svakodnevnu paletu enterijera je definitivno trend u nastajanju. Praćeno trendom sobnih biljaka koje i dalje nastavljaju da se šire, sigurno je da nas očekuje dosta kreativnosti u uklapanju svih tih mekih tonova umirujuće zelene boje. Još u kombinaciji sa bojama drveta i zemljane crvene boje – ko da odoli?

dizajn-trendovi-za-2020-zelena

Smeli dezeni

Cvetovi, životinjski print, geometrijski oblici i šare – što smelije to bolje! Šabloni na nameštaju, zidovima, u detaljima – od skandinavskog minimalizma pa sve do ekstravagantnog preterivanja. Zašto se ne poigrate – makar počeli od jastuka?

dizajn-trendovi-za-2020-dezeni

Povratak retro stila na velika vrata

Za trendove se kaže da su ciklični, pa tako 2020-ta najavljuje povratak ’70-ih i ’80-ih, kao i dašak devedesetih u svom sjaju. Glamurozno rezano staklo, metalna rasveta, jastuci i presvlake od somota, kao i bogata zemljana paleta boja. Savršen miks i rekonstrukcija prošlih vremena bez straha da će se ponoviti i oni lošiji delovi 😊

dizajn-trendovi-za-2020-retro

Organski, meki oblici

Kombinacija zakrivljenih oblika, karakterističnih za 80-te uparena sa minimalizmom 90-ih je nešto što će tek da preovladava u dizajnu enterijera tokom sledeće godine. Hromirani detalji, školjke kao ukrasi, okrugla ogledala i glamur u Art Deco stilu vraćaju se na velika vrata.

dizajn-trendovi-za-2020-art-deco

Dizajn ručne izrade

2020-ta donosi sve veću ljubav i poštovanje prema predmetima i detaljima ručne izrade. Nekako, primetan je trend okretanja ka proizvodima koji su pravljeni u manjim serijama, proizvedeni lokalno i na održive i ekološke načine. Materijali poput drveta i gline dolaze do izražaja, donoseći nam taj savršeno nesavršenu karakteristiku prirode u domove. Takvom kupovinom, ne samo da dobijamo jedinstvene predmete i detalje, već i prava umetnička dela.

dizajn-trendovi-za-2020-ručna-izrada

Vesele resice

Ono kad male stvri mnogo znače. Tako i nešto tako malo kao što su rese može dodati dašak luksuza u svakom domu. U pitanju je zabavna igra teksture koja nam dolazi u najrazličitijim tonovima zelene, roze, bele i neutralnih boja na prirodnim materijalima. I ne odnosi se samo na jastuke, već i na konkretne, veće komade nameštaja, tepihe, zavese, prekrivače.

dizajn-trendovi-za-2020-rese


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook