Akcije

Beo-Lab laboratorije doniraju 1000 besplatnih skrininga na rak grlića materice!

Beo-Lab laboratorije doniraju 1000 besplatnih skrininga na rak grlića materice!
Podeli dalje

Beo-Lab laboratorije doniraju 1000 besplatnih skrininga na rak grlića materice, od kojih je 50 za čitateljke Organa Vlasti!

 

U utorak, 13.oktobra 2015., u Beograd je prvi put došao generalni direktor MediCover – Synevo grupe (švedska firma koja se bavi dijagnostikom u oblasti zdravstva, poseduje nekoliko bolnica, klinika i ordinacija, posluje u 14 zemalja centralne i istočne Evrope i Velikoj Britaniji), gospodin Fredrik Regmark, povodom pripajanja Hexalaba Beo-Lab laboratorijama.

 

Beo-Lab laboratorije sada čine najveću mreža laboratorija u našoj zemlji sa 23 laboratorije. U njihovom opsegu su dijagnostika iz oblasti biohemije, hematologije, mikrobiologije, patohistologije i genetike. Zapošljavaju više od 130 ljudi u stalnom radnom odnosu: nekoliko profesora, doktora biohemije, mikrobiologe, genetičare. Svoj rad baziraju na analizatorima poslednje generacije, i više nego iskusnim stručnjacima. Prva su privatna laboratorija akreditovana po evropskom standardu 15189, a sve laboratorije su sertifikovane ISO standardom 9001.  Kompletan radni proces se odvija putem umrežavanja aparata u jedinstveni informacioni sistem putem bar kodova, što znači da je mogućnost greške svedena na minimum.

Kao društveno odgovorna kompanija, Beo-Lab laboratorije doniraće za 1000 žena skrining na rak grlića materice:

 

„Društvena odgovornost Beo-Lab laboratorija ne počinje sada, već smo od osnivanja imali izraženu svest o tome, i učestvovali u brojnim akcijama tog tipa. Ovo je još jedan u nizu pokušaja da uradimo nešto dodatno da pomognemo i da radimo na svesti naših sunarodnika. Jedan od gorućih problema u Srbiji je veliki broj žena koje obolevaju od raka grlića materice, a naša zemlja je na neslavnom 2. mestu u Evropi. Želimo da damo mali doprinos, koji može da bude značajan, i ne želimo da stane na tome, već da podstaknemo i druge ustanove, privatne i društvene, da krenu tim putem i da u što kraćem roku probamo da dopremo do što većeg broja žena i ukažemo im koliko je bitna prevencija. Ukoliko se bolest otkrije u ranim fazama, može doći do uspešnog izlečenja. Ukoliko ovom akcijom za 1000 žena, koliko doniramo u ovom trenutku uspemo da spasimo barem jedan život to može biti neprocenjivo“, kaže gospodin Marko Pazman, direktor Beo-Lab laboratorija.

 

 

Sve što je potrebno da uradite jeste da pozovete Beo-Labov Call Centar (+381 11 36 22 888) i kažete da ste za donaciju saznali preko portala Organ Vlasti. Za 50 čitateljki obezbeđen je besplatni skrining na rak glića materice.

Podeli dalje

1 komentar

Click here to post a comment

Facebook