Akcije

Kako da bacanje hrane svedemo na minimum?

Kako da bacanje hrane svedemo na minimum?
Podeli dalje

Korisni saveti o tome kako da bacanje hrane svedemo na minimum i tako uštedimo novac došli su od strane brenda Beko, a sve u okviru njihove inicijative „Stop bacanju hrane“.

 

Tim povodom, danas je organizovana edukativna kulinarska radionica na kojoj su vrhunski kuvari, šefovi kuhinja poznatih beogradskih restorana „Madera“, „Toro Latin GastroBar“ i „Mala fabrika ukusa“ pripremali ukusna jela od ostataka hrane i davali savete kako da bacanje hrane svedemo na minimum i tako uštedimo novac.

kako-da-bacanje-hrane-svedemo-na-minimum-v

Prisutni su imali priliku da sami isprobaju nove i kreativne recepte za spremanje čorbi, takosa, dezerata i brojnih drugih specijaliteta, a pored toga i da nauče kako da pravilno organizuju svoj frižider i koje mesto u frižideru najbolje odgovara svakoj namirnici kako bi ona što duže ostala sveža i sačuvala hranljive sastojke.

„Problem prekomernog bacanja hrane je zaista ozbiljan, i svi bi trebalo da radimo zajedno na njegovom rešavanju, što je mnogo lakše kada se u njegovo rešavanje uključi kompanija poput Beko Balkansa. Kao šef kuhinje koji svakodnevno donosi odluke o količini namirnica koje će biti nabavljene, znam koliko je važno dobro se organizovati kako ne bismo bacali hranu“, objasnio je Danilo Bućan, šef kuhinje restorana „Mala fabrika ukusa“.

kako-da-bacanje-hrane-svedemo-na-minimum-v1

Zabrinjavajuće je da se u Srbiji godišnje baci više od 250.000 tona jestive hrane, dok 628.000 ljudi živi u siromaštvu. Upravo zato, brend Beko je, u cilju podizanja svesti o ovoj temi, pokrenuo inicijativu „Stop bacanju hrane“, čija je ova edukativna kulinarska radionica deo.

kako-da-bacanje-hrane-svedemo-na-minimum-v2

„Beko pridaje veliku važnost razvoju tehnologija koje će doprineti očuvanju resursa, kao što su najnovije tehnologije koje obezbeđuju produženo čuvanje hrane u frižideru. Prekomerno bacanje hrane je zaista jedan od aktuelnih problema u Srbiji, i mi, kao društveno odgovorna kompanija, želimo da pomognemo zajednici u kojoj poslujemo u njegovom rešavanju. U tom cilju smo i pokrenuli kampanju „Stop bacanju hrane“ kako bismo podigli svest o ovoj temi i edukovali javnost o pravilnom skladištenju namirnica kako bi one što duže ostale sveže, a time se i manje bacale“, izjavio je ovom prilikom Arel Atakol, generalni direktor kompanije Beko Balkans.

Zoran Stevanović, šef kuhinje restorana „Madera“, objasnio je kako se veliki restorani bore sa problemom bacanja hrane: „Svaki restoran želi da zadovolji i najzahtevnije goste, a da istovremeno vodi računa da viškova hrane bude što manje. Uz dobru organizaciju i nove ideje – to je lako ostvariti. Danas sam učesnicima kulinarske radionice želeo da pokažem kako da namirnice iskoriste u celosti i uz malo kreativnosti naprave izvrsna jela.

Nemanja Crljenica, šef kuhinje restorana „Toro Latin GastroBar“, ovim povodom izjavio je: „Vrlo rado sam prihvatio poziv da učestvujem u ovoj edukativnoj kulinarskoj radionici, jer sam i sam pobornik toga da hrana nije za bacanje i da ne postoji namirnica od koje, uz malo truda i kreativnosti, ne možemo napraviti ukusan obrok.

kako-da-bacanje-hrane-svedemo-na-minimum-v3

Beko Balkans, regionalni predstavnik brenda Beko podržava i razvija različite projekte na temu održivosti kako bi obezbedio bolju budućnost za svoje potrošače, a čuvanje hrane je jedna od tema koja je u fokusu brenda Beko.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook