Akcije

Personalizovane ogrlice za pse – još jedna crowdfunding kampanja iz Srbije

Personalizovane ogrlice za pse – još jedna crowdfunding kampanja iz Srbije
Podeli dalje

Još jedna lokalna crowdfunding kampanja – prikupljaju se sredstva za personalizovane ogrlice za pse i ujedno, pokretanje domaće radinosti u Srbiji.

Crowdfunding kao način prikupljanja sredstava za pokretanje najrazličitih projekata u svetu postoji već 20 godina. U Srbiji je još uvek prepoznatljivost i poverenje građana prema ovom vidu finansiranja projekata na veoma niskom nivou, nego što je to slučaj u razvijenim evropskim zemljama ili Americi. Istraživanje koje je sproveo „Brodoto“ o crowdfunding kampanjama koje su pokrenute iz Srbije, u periodu od 2011. do 2016. godine, od ukupno 570 kampanja, samo 41 je bila uspešna, a najbrojniji su projekti iz područja umetnosti (koji čine 32 odsto ukupnog broja), od toga samo 27 odsto kampanja vodile su žene. Kako bi se ova situacija promenila prvi korak je prisutnost crowdfundinga u medijima i podizanje svesti o mogućnostima koje pruža.

Cilj Indiegogo kampanje „Nixon & Nancy: Unique Handmade Paracord Dog Collars“ jeste prikupljanje osnovnih finansijskih sredstava za pokretanje sopstvenog malog biznisa – izrade ručno rađenih, personalizovanih ogrlica za pse, ali i podrška razvoju domaće radinosti u Srbiji. Cela kampanja pokrenuta je iz ugla psa, francuskog buldoga Niksona.

Link kampanje: https://www.indiegogo.com/at/nixonandnancy

Pored ogrlica za pse, postoji mogućnost i kupovine „matching“ narukvica za vlasnike. Sve ogrlice i narukvice biće izrađene od originalnog Paracord 550 kanapa, koji je otporan na toplotu, vlagu, vodu, buđ. Paracord 550 ima nosivost od 250 kg, što ga čini izuzetno izdržljivim i otpornim materijalom. Vlasnici će sami birati boju, stil, dužinu ogrlice, da li žele plastičnu ili aluminijumsku kopču, koje ukrasne dodatke žele, i na taj način u potpunosti personalizovati izgled ogrlice za svog ljubimca.

Nevena Bojinović iz Beograda, koja pokušava da svoju kreativnost, ideju i ljubav prema psima pretvori u uspešan projekat, odlučila se na to da ga pokrene sama, iako obično iza ovakvih projekata stoji minimum pet ljudi. Ideja za crowdfundingom kao načinom finansiranja javila se kao rešenje usled glavne prepreke da razvije sopstveni preduzetnički duh, a to su ograničena novčana sredstva.

Nevena Bojinović

Podrška ovom projektu će omogućiti njegovu uspešnu realizaciju, kao i revitalizaciju i razvoj domaće radinosti u Srbiji. Takođe, zamisao je da se u budućnosti osim Paracorda, ponude i drugi materijali za izradu ručno rađenih ogrlica, kao što su pamuk i koža, i da se kroz komunikaciju u okviru zajednice ljubitelja pasa kreiraju i podrže neke nove ideje i projekti.


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook