Akcije

Poklonite drugima i učinite im živote boljim

Poklonite drugima i učinite im živote boljim
Podeli dalje

Poklonite drugima: svoje vreme, prisustvo, znak pažnje ili bilo šta drugo što smatrate da treba i gledajte kako im se raspoloženje, dan, život menjaju na bolje.

Ponovo je ono doba godine. Vreme za darove, lepe trenutke i posebno druženje sa ljudima koje volimo. U duhu svega toga, zašto ne bismo pokrenuli akciju davanja, inspirisali jedni druge na dobra dela i tako pokrenuli jedan globalni duh pozitivizma i lepih promena?

Kao što smo zahvalni na svemu onome što sami imamo i posedujemo, bilo da je u pitanju dar od Boga, sopstvenog rada i truda ili nečijeg znaka pažnje, isto tako treba biti spreman da i mi nekon drugom darujemo nešto i učinimo im trenutke boljim.

poklonite drugima poklon

Na zapadu je, u to ime, krenula jedna veoma lepa i plemenita božićna akcija, #LightTheWorld. O čemu se radi?

U pitanju je božićna akcija mormonske crkve sa ciljem činjenja dobrog za druge. I, bez obzira što je u pitanju mormonska crkva, akcija je sama po sebi divna i nadaleko korisna. Ideja je da se, tokom 25 dana decembra, sve do samog Božića, čine dobra dela za nekog drugog, ma koliko mala ili velika bila. U duhu toga, kampanja koja je danas počela, obeležena je promo videom i odličnom aktivacijom:

Ako to želite, i vi možete učiniti dobro delo i obradovati druge. Postoji nebrojano mnogo načina da tuđ – a time i svoj – život učinite boljim. Možete, na primer:

– odložiti uređaje i gadgete i provesti kvalitetno vreme sa porodicom i prijateljima. Bilo da ste kod kuće, u gostima, restoranu.., šta god da vam okupira pažnju na tom ekranu može da sačeka bar neko vreme.

– donirati svotu novca nekoj neprofitnoj organizaciji ili udruženju. Čak i jedan humanitarni SMS može promeniti stvari na bolje, od jednog se kreće.

– poslati pismo zahvalnosti ili pozvati osobu koja je vama promenila život na bolje ili vas motivisala da se pokrenete u bilo kom smislu.

Ne jednom smo pominjali da od malih stvari nastaju velika dela. Zato, razmislite šta je to što možete – ne samo danas – učiniti za druge a što će i njima i vama promeniti stvari na bolje.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook