Akcije

Ponovo radi pijaca! Online platforma za povezivanje prodavaca i kupaca

Ponovo radi pijaca! Online platforma za povezivanje prodavaca i kupaca
Podeli dalje

Ponovo radi pijaca je sajt posrednik između proizvođača/prodavaca i nas kupaca, nastao kao vid pomoći svima onima koji su pogođeni zatvaranjem pijaca zbog korona virusa.

Ponovo radi pijaca je volonterska ideja Ivane i Dragana Ćirkovića, koji su na istu došli nakon što su objavljene mere zatvaranja svih pijaca. Za tri dana, kupljeni su domen i hosting, postavljen sajt na WordPressu i uz pomoć ljudi dobre volje, sajt ponovoradipijaca.com je juče u popodnevnim časovima ugledao svetlost dana.

Kako radi Ponovo radi pijaca?

Sajt nije web prodavnica niti dostavlja robu, u pitanju je spona između ponude i potražnje, digitalni direktorijum na kojem sami proizvođači/prodavci/gazdinstva/preduzetnici – kao i svi oni kojima su poslovi ugroženi usled zatvaranja pijaca – postavljaju svoje ponude i kontakt, a potencijalni kupci onda pretražuju i direktno ih kontaktiraju radi kupovine. Svi dogovori oko kupovine i načina dostave su na samim prodavcima i kupcima, uz obaveznu molbu i preporuku da se svi pridržavamo smernica i saveta SZO-a i Vlade Srbije.

Ujedno, poziv za učešće otvoren je i svim dostavnim firmama koje su zainteresovane da svoje usluge ponude za razvoz robe, tako da se i oni mogu prijaviti i svoje usluge ponuditi na korišćenje.

Ponovo radi pijaca mapa ponuda

Šta može da se ponudi u okviru Ponovo radi pijaca?

Na sajtu su dostupne sledeće kategorije iliti Tezge:

  • Voće i povrće
  • Jaja i meso
  • Mleko i mlečni proizvodi
  • Ostala hrana
  • Gotova jela
  • Ostalo

Ideja je da se na sajtu ponude one namirnice i hrana koja se i inače prodaje po pijacama, kao i cveće, plastična ambalaža, sudovi, hrana i oprema za ljubimce – bukvalno sve ono što u uobičajenim uslovima, kupujemo na marketima. Bilo da ste poljoprivredno gazdinstvo, preduzetnik, mala radnja, fizičko lice – ako ste pogođeni usled vanrednog stanja i nemate kako da prodajete svoju robu – besplatno je postavite i oglasite na sajtu ponovoradipijaca.com.

Cela ideja je volonterska, što znači da niko ko radi i stoji iza ove ideje to ne radi za novac niti se iko ko sajt koristi uslovljava bilo kakvim plaćanjem. Pristup sajtu, unos podataka i oglašavanje ponude su potpuno besplatni i maksimalno pojednostavljeni za korišćenje. Planovi za budućnost su u razvoju jer je ideja korisna i – kako se vidi po prvim posetama – preko potrebna: u manje od 24 sata, sajt je zabeležio više od 11.000 poseta i do sada ima 50-ak postavljenih tezgi.

Svesni činjenice da mnoga poljoprivredna gazdinstva nisu dovoljno informisana o prednostima digitalne transformacije ili ne znaju kako da je sprovedu, Ponovo radi pijaca je način da svoje tezge iz fizičkog sveta prebace na internet i da nastave svoj posao, kako sada za vreme vanrednog stanja, tako i kasnije kad sve ovo prođe. Vrednost pijace prepoznali su i sami restorani, koji ovaj sajt vide kao odličan način da se direktno spoje sa proizvođačima i prodavcima i direktno kupuju robu od njih.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook