Preporučujemo

Pantone boja za 2020: klasično plava

Pantone boja za 2020: klasično plava
Podeli dalje

Plava je nova crna, sudeći po tome koja je Pantone boja za 2020 – njeno veličanstvo, klasična plava. I evo šta znamo o svemu tome.

Uoči početka nove ere koja će, nesumnjivo, doneti i nove intezivne izazove, Pantone Instutut za boje objavio je da je njihova boja za 2020. godinu 19-4053 klasična plava, tamno plava nijansa koja istovremeno umirujuća i utešna.

Indigo nijansa ove plave boje podstiče i podseća na klasiku, na nebo u sumrak, savršeno skrojeno odelo, spokojnu bodu ili činiju savršeno zrelih borovnica.

U vremenu u kojem nas očekuje dosta promena, strahova, ali i nada pred ulazak u novu fazu, ne čudi što je Pantone boja za 2020 upravo ova plava, kao boja koja predstavlja pouzdanost, kredibilnost i postojanost – sve ono što se inače vrednuje u brzim, nepredvidivim i stresnim situacijama trenutnog sveta.

pantone-boja-za-2020

Šta kaže Pantone?

Podstičući smirenost, samopouzdanje i povezanost, ova istrajna plava nijansa naglašava našu želju za pouzdanim i stabilnim temeljem na kojem ćemo graditi, prelazeći prag i ulazeći u novu eru.

Laurie Pressman, podpredsednica Pantone Instituta za boje je, povodom najnovijeg izbora, izjavila sledeće:

„Živimo u vremenu koje traži poverenje i veru. I to je upravo ona konstanta i sigurnost koja se nalazi u ovoj boji.

I danas kao i ranije (1999), postoji ista strepnja o svetu zbog čega smo, a na osnovu onoga što vidimo da se dešava u našoj globalnoj kulturi, odabrali Pantone 19-4052, klasičnu plavu, da bude naša boja godine za 2020. U pitanju je upečatljiva plava boja, puna smirenosti i samopouzdanja, boja koja gradi povezanost.“

Pantone boja za 2020 u svakodnevnom životu

Već više od 20 godina, Pantone boja utiče i oblikuje razvoj proizvoda i odluke u kupovini u mnogim industrijama, uključujući modu, nameštaj i detalje, industrijski dizajn, kao i pakovanje proizvoda i grafički dizajn. Usled toga, evo i nekoliko primera kako klasičnu plavu možete integrisati i sa njom se igrati u svom svakodnevnom životu.

Od detalja pri uređenju doma, bilo da je u pitanju boja zidova, komada nameštaja, po koji jastuk ili sličan aksesoar ili elementi u kuhinji:

preko odabira modnih komada, pa sve do šminke i izbora laka za nokte:

Pantone klasično plava boja može naći svoje mesto u svakom  kutku naših života, i tako donese preko potreban mir, sigurnost i neku stabilnost kojoj svi težimo. Zar ne?

 

Foto: Pinterest


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook