Proizvodi

Sudomašine i zašto da

Sudomašine i zašto da
Podeli dalje

Znate li koje su sve prednosti sudomašine nad pranjem sudova na ruke? Koliko nam, na duže staze, posedovanje mašine za sudove olakšava svakodnevni život i omogućava da vreme provodimo kvalitetnije i bolje? Ovo je tekst upravo o tome.

Samo razmislite, sudomašina nije samo obična kuhinjska bela tehnika i sredstvo za čišćenje; naročito danas, sudomašina  je postala nezamenjivi alat za perfektno čišćenje sudova, za uštedu vremena i novca i alat koji nam štiti prirodu i zdravlje. Evo i kako.

Kako sudomašina štedi vreme?

Samo pomislite koliko vam vremena treba da operete sve te sudove na ruke – uzimajući u obzir trošenje tople vode, sapunjanje, ispiranje, ponovno sapunjanje za one upornije ostatke hrane i mrlje, pa ponovno ispiranje, odlaganje sudova i tako nekoliko puta tokom dana. Mašina za sudove sve to radi mnogo brže i kvalitetnije, naročito ako uzmemo u obzir da ove današnje imaju u sebi opciju brzog pranja za 15 minuta.

sudomasine-i-zasto-da-v

Kako sudomašina štedi vodu?

Kad već pominjemo vodu, razna istraživanja tokom godina su utvrdila da korićenjem mašina za sudove, naročito ovih savremenih danas, trošite svega 9-11l vode, u odnosu na oko 30l koliko se utroši pranjem sudova na ruke.

Kako sudomašina štedi novac?

Skraćujući vreme potrebno za pranje (i sušenje) sudova i koristeći manje vode, na duže staze pravite znatne uštede u budžetu, što možete proveriti u ovom zanimljivom kalkulatoru koji su britanci osmislili.  I ne samo to, današnje mašine za sudove nose i oznaku eco-friendly, što znači da čiste i recikliraju vodu koju koriste i troše manje energije za pranje nagomilanih sudova.

sudomasine-i-zasto-da-v1

Kako sudomašina štiti zdravlje?

Ručnim pranjem možda dobijamo sudove koji su čisti, ali ne i 100% bezbedni od bacila. Činjenica je da samo temperatura iznad 60 stepeni u potpunosti očisti sudove što je – priznaćete – neizdrživo za ruke, a mašina za sudove pere i na višim temperaturama, čime „ubija“ sve nečistoće koje se na sudovima zadržavaju.

Odrastajući, bila sam među prvima u društvu koja je imala mašinu za sudove; sećam se da mi je delovala kao osmo svetsko čudo, sa svim tim dugmićima, pregradama, zvucima koje je ispuštala. Obožavala sam da vadim sudove iz nje, onako skoro pa vrele i škripuće pod rukom, koliko su čisti. A kako smo oduvek koristili sudove od vatrostalnog stakla, sjaj koji su imali nije se mogao napraviti ma koliko pokušavali da ga dobijemo ručnim pranjem.

sudomasine-i-zasto-da-v2

Današnje mašine za sudove su daleko naprednije od tih koje smo nekada koristili, dovoljno je samo baciti pogled na neke od specifikacija, pa da budemo sigurni da je ulaganje u sudomašinu prava stvar. Od toga da današnje mašine imaju skraćene programe pranja koji nam završe sve za 15 minuta, pa sve do toga da ove pametne sudomašine prate čistoću vode koju koriste pri pranju kako bi bili sigurni da su sudovi potpuno čisti. Pored toga, savremene mašine za sudove opremljene su i TotalDry i IonTech funkcijama koje omogućavaju da ne moramo dugo čekati da se sudovi osuše, jer se vrata automatski otvaraju kako bi višak pare neometano izašao i bio zamenjen svežim vazduhom koji brže suši. IonTech funkcija, sa druge strane, omogućava uklanjanje neprijatnih mirisa na prirodan način uz održavanje sudomašine svežom, čak i kad su u njoj duže vremena poređani prljavi sudovi.

sudomasine-i-zasto-da-v3

Ujedno, kad već pričamo o tome, u Gorenju je u toku akcija koja se odnosi na SmartFlex sudomašine koje sam opisivala i, ako tražite sigurnu i pouzdanu belu tehniku koja će vam pomoći u kuhinji i preuzeti deo tereta u pranju i održavanju sudova, onda definitivno vredi pogledati njihovu ponudu. Ako, sa druge strane, još niste sigurni da li je kupovina sudomašine ispravna stvar i dobra investicija – pitaću vas samo jedno: ako smo veš prestali da peremo na ruke, zašto to i dalje radimo sa sudovima? 🙂

*Tekst pisan u saradnji sa Gorenje

Save


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook