Preporučujemo

Slučajevi Gospođice Marpl samo na Epic Drama!

Slučajevi Gospođice Marpl samo na Epic Drama!
Podeli dalje

Ljubitelji Agate Kristi će voleti ovo! Slučajevi gospođice Marpl od 6. februara samo na kanalu Epic Drama!

Pored veoma popularnih serija kao što su „Mladi inspektor Mors“ i „Detektiv Murdok“, koje svojim brojnim gledaocima pružaju vrhunsku zabavu u vidu misterija i ubistava, kanal Epic Drama je odlučio da je pravo vreme da se njegovoj postavi detektiva pridruži jedan odista iskusni stručnjak: gospođica Marpl.

Gospođica Džejn Marpl je slavni detektiv i usedelica iz pera Agate Kristi, glavni lik njenih 12 romana, a prvi put se pojavljuje u knjizi „Ubistvo u vikarijatu“ koja je objavljena 1930. godine. Ova simpatična starica koja voli baštovanstvo, tipična je engleska usedelica i živi u šarmantnom selu Sent Meri Mid. Iza fasade tipične usedelice krije se veoma izoštrena intuicija za rešavanje zločina.

Više o seriji Slučajevi gospođice Marpl

Džeraldin Mekjuan (Geraldine McEwan) glumi gospođicu Marpl u prve tri sezone. U prvoj sezoni, ova proslavljena britanska glumica tumači lik pronicljive i radoznale Džejn Marpl u adaptacijama romana „kraljice zločina“ – Agate Kristi „Leš u biblioteci“, „Ubistvo u vikarijatu“, „U 4.50 sa stanice Pedington“ i „Najavljuje se ubistvo“. Godine 2005, Džeraldin je bila nominovana za nagradu Satelit za izuzetnu glumu u ova četiri filma.

Džeraldin je televizijskoj publici najpoznatija po svojim ulogama u filmovima „Najbolje godine gospođice Džin Brodi“ i „Narandže nisu jedino voće“. Za ovaj drugi film je 1991. godine dobila nagradu BAFTA. Što se tiče skorijih angažovanja, Džeraldin je 2010. godine pozajmila glas liku u animiranom filmu Studija Gibli „Arijetin tajni svet“. Nažalost, preminula je pet godina kasnije, 2015. godine.

scena iz serije slučajevi gospođice marpl

Džeraldin je jednom prilikom izjavila: „Kada tumačim gospođicu Marpl, osećam se kao da mi je povereno nacionalno blago koje želim da zaštitim i koje mi je veoma drago.“

U prvom filmu, „Leš u biblioteci“, Džeraldini se pridružuje prestižna glumačka postava. Ovu postavu čine Džoana Lamli (Joanna Lumley) koja glumi Doli, prijateljicu gospođice Marpl, Sajmon Kelou (Simon Callow) u ulozi pukovnik Melčeta, Dejvid Velijams (David Walliams) kao Džordž Bartlet i Džejmi Tikston (Jamie Theakston) u ulozi Marka Gaskela.

Producent Demijen Timer je izjavio: „Bilo je zadovoljstvo raditi sa tako nadarenim scenaristima na ovim adaptacijama. Iako smo bili apsolutno verni duhu romana, ubacili smo neka iznenađenja koja će i najveće ljubitelje držati u neizvesnosti. Ovi filmovi otkrivaju više o prošlosti gospođice Marpl nego bilo koji do sada!“

Premijera prve sezone serije Agata Kristi: Slučajevi gospođice Marpl je na kanalu Epic Drama u subotu, 6. februara u 21.00h.


Podeli dalje