Preporučujemo

Virtuelni novogodišnji koncert Žan Mišel Žara iz srca Pariza!

Virtuelni novogodišnji koncert Žan Mišel Žara iz srca Pariza!
Podeli dalje

Da ovu godinu ispratimo na bolji način, postaraće se besplatan virtuelni novogodišnji koncert Žan Mišel Žara i to na spektakularan način!

Naime, kako saznajemo sa zvaničnog sajta, 31. decembra sa početkom u 23:25, progresivni umetnik i kompozitor Žan Mišel Žar, upriličiće novogodišnji spektakl koji će izgledati kao da nastupa iz samog Notr Dama! U realnosti, Žar će svirati u studiju nedaleko od čuvene kategrale u Parizu dok će se njegov avatar nalaziti unutar virtuelnog Notr Dama.

45-ominutni koncert po imenu Dobrodošli na drugu stranu sastojaće se od muzike iz njegovog nedavnog albuma Electronica, kao i novih verzija klasika kao što su Oxygène i Equinoxe. U pitanju je jednokratno muzičko iskustvo dostupno ljubiteljima njegove muzike širom sveta. Poput njegove muzike, ovaj virtuelni novogodišnji koncert Žan Mišel Žara je svojevrsna futuristička poruka za bolju i bezbrižniju 2021. godinu.

Dobrodošli na drugu stranu je poziv da uđete iza druge strane ogledala i, iz fizičkog cveta koncerate, otputujete u virtuelni svet fantazije. Prema rečima samog Žara, “virtuelna stvarnost je za scensku umetnost danas ono što je nekad bio bioskop za pozorište, neka vrsta radoznalosti. Verujem da će VR sutra, postati način izražavanja sam po sebi”.

novogodišnji koncert Žan Mišel Žara

Koncert se organizuje u saradnji sa startapom VRrOOm, gradom Parizom i UNESCO-m, a može se pratiti putem strimova na YouTubeu i Facebooku. Za više informacija i detalja, posetite zvanični sajt Žan Mišel Žarove nesvakidašnje novogodišnje čestitke.


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook