Preporučujemo

Volim da istražujem – Dan nauke 2020

Volim da istražujem – Dan nauke 2020
Podeli dalje

Volim da istražujem je ovogodišnji slogan Dana nauke koji će se, usled novonastalih prilika, obeležiti online.

Ovogodišnji Dan nauke, 10. jul, obeležava se u skladu sa merama borbe protiv širenja koronavirusa, kroz program uživo na CPN Instagram profilu, a biće predstavljena i nova, mlada Lica nauke

U petak, 10. jula, od 18 do 19 časova, na Instagram profilu Centra za promociju nauke organizuje se Virtuelna naučna pravionica, kroz koju se kombinuje umetnost, nauka i stvaranje. Ovaj put, priče o nauci pričaju se senkama, a naučni demonstratori i demonstratorke pokazaće kako se na neobičan način i uz maštovitu upotrebu svakodnevnih predmeta koji nas okružuju može predstaviti ono što nas najviše oduševljava u nauci. Svi učesnici će imati priliku da se uključe u program uživo i predstave svoje kreacije.

Program je osmišljen za sve uzraste, a mlađima će biti potrebna podrška odraslih. Od onih koji se uključe očekuje se da koriste materijale i predmete koje imaju u stanu, uz baterijsku lampu i mogućnost da se zamrači deo prostorije u kojoj se nalaze.

Da bi se pratio program uživo, potrebno je da na Instragramu, preko aplikacije na svom telefonu, nađete profil CPN-a: centar_za_promociju_nauke

lica nauke volim da istražujem

LICA NAUKE

Dan nauke obeležiće se i uz program Lica nauke, naše najmlađe naučnice i naučnike, sadašnja i buduća lica nauke u Srbiji. U kampanji Lica nauke, koja će se odvijati od 10. do 31. jula u virtuelnom prostoru društvenih mreža Centra za promociju nauke, učestvuje 22 dece koja su u toku protekle i ove godine na Dečjim naučnim kampovima širom Srbije pokazala posebno interesovanje za nauku, istraživački duh, radoznalost, kritičko mišljenje i spremnost za saradnju u timovima – ključne kompetencije kojima razvijamo naučnu pismenost i ljubav prema nauci. Lica nauke pričaju svoje priče o tome šta vole da istražuju i zašto vole nauku.

Priče Lica nauke biće prikazana i kroz postavku u izlogu Mikrogalerije Centra za promociju nauke, u Ulici kralja Petra 46.

Pored inspirativnih priča ovih mladih ljudi, svi su pozvani da na društvenim mrežama CPN-a podele svoje priče o nauci kroz hešteg #volimdaistražujem.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook