Zanimljivosti

9 filmova seksipilnijih od 50 nijansi sive

9 filmova seksipilnijih od 50 nijansi sive
Podeli dalje

U jeku gužve oko ekranizacije popularnog romana, evo  9 filmova seksipilnijih od 50 nijansi sive!

 

Da seks prodaje, to odavno znamo, kao i činjenica da razni seksualni tabui naročito izazivaju pažnju. U tom smislu, dugo najavljivani film 50 nijansi sive nije doneo ništa (spektakularno) novo – naročito ne sa ovakvom glumačkom podelom; zato evo kojih je to 9 filmova seksipilnijih od 50 nijensi sive:

#1. 9 1/2 nedelja (1986)
Kultni film sa Kim Basinger i Mickey Rourkeom u glavnim ulogama; sećate se one čuvene scene ispred frižidera koju su svi redom kopirali, uključujući i Hissar 🙂

#2. Seks, laži i video trake (1989)
Film prvenac čuvenog Stevena Sodebergha koji mu je doneo i prvu Zlatnu palmu, sigurno je tih godina (ali i danas) izazvao opštu pomamu, pa i poneko zgražavanje zbog umetničke slobode i tematike koju je obradio. Provokativni film o 2 gradska para i njihovom intrigantnom ljubavnom odnosu, obiluje mnoštvom seksipilnih scena.

#3. Niske strasti (1992)
Nema osobe koja ne pamti čuvenu scenu u kojoj Sharon Stone širi noge na tokom policijskog ispitivanja, koja joj je obeležila čitavu karijeru i od nje napravila zvezdu (da se ne lažemo). Film je, pored seksi scena, važan i po tome što je ženama „pomogao“ da shvate i prigrle svoju moć, a mnogi kažu i da je preteča Samanthe iz serije „Sex and the City„.

9_filmova_seksipilnijih_od_50_nijansi_sive_v2

#4. Kobni blizanci (1988)
Film koji je učinio da se dugo plašim glumca Jeremy Ironsa koji ima duplu ulogu jednojajčanih blizanaca, ginekologa i njihove „bolesne“ igre sa pacijentkinjama. Više od toga ne pričam, u slučaju da film niste gledali 🙂

#5. Sudar (1996)
Film koji nam je james Spidera prikazao u potpuno drugačijem (da ne kažemo ljigavijem) svetlu; erotski triler koji govori o fasciniranošću prolaznošću života i, ujedno, uzbuđenjem koje to saznanje donosi. Glavne likove filma uzbuđuju sudari i – pa, ako ga niste gledali – iznenadićete se 😉

#6. Sanjari (2003)
Drama Bernarda Bertoluchija koja govori o incestualno seksualnim  vezama između brata, sestre i zajedničkog druga, u revolucionarnom Parizu šezdesetih godina prošlog veka i njihovim granicama koje su (možda) spremni da pređu.

#7. Sekretarica (2002)
Još jedan film Jamesa Spidera, najsličnije tematike kojom se bavi i 50 nijansi sive. Film govori o vezi mlade devojke, tek otpuštene iz mentalne institucije i advokata kod kojeg počinje da radi kao sekretarica. Naizgled poslovna veza koja, vrlo brzo, prerasta u seksualno sado-mazohistički odnos koji će vas držati prikovane za ekran svih 104 minuta, koliko traje. Lud film, totalno.

9_filmova_seksipilnijih_od_50_nijansi_sive_v

#8. Okrutne namere (1999)
Za ovaj film možemo slobodno rećii da je moderna verzija Opasnih veza, jer se u njemu obrađuje ista tema lutkara i marioneta, smeštena u savremeno doba. Par bogatih tinejdžera iz dosade izazivaju jedno drugo i postavljaju zadatke da zavedu nevine osobe, ali i jedno drugo. Pa, tako nekako, da ne otkrivam baš sve detalje 🙂

#9. Plavi somot (1989)
Jedan od najčuvenijih filmova Davida Lyncha, ostvarenje prepuno scena eksplicitnog seksa, nasilja, psovki..definitivno nije za svakog, ali dovoljno intrigantan i primamljiv, da ga pogledate (ako već niste).

9_filmova_seksipilnijih_od_50_nijansi_sive_v1

Film „50 nijansi sive“ nisam još pogledala, tako da sud donosim samo na osnovu trejlera i reklama; nakon što isti pogledam, javiću i da li sam (eventualno) pogrešila u proceni, iako čvrsto sumnjam. Dakota Johnson još i može da prođe kao Anastasija, dok bi, umesto mlakog Jamiea Dornana verovatno bolje prošli da su angažovali Justina Hartleya, Iana Somerhaldera  pa i Alexandera Skarsgårda da li se slažete?


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook