Zanimljivosti

Amy Winehouse: tragičan gubitak još jednog talenta

Amy Winehouse: tragičan gubitak još jednog talenta
Podeli dalje

Još jedan tragičan gubitak neospornog talenta; još jedna, vrlo izvesna, žrtva droge/alkohola/pogrešnog načina života; još jedan (nažalost) novi član ozloglašenog Kluba 27…Britanska pevačica, Amy Winehouse pronađena je mrtva u poslepodnevnim časovima u svom domu, 23.07.2011. i time stavila tačku na svoj izmučeni život.

Tekstopisac i pevačica R&B-soul-pop-džez muzike i prava zvezda u tim pravcima, postala je još 2003-će godine, nakon izdavanja prvog albuma ”Frank”, sa kojeg su se istakle pesme poput ”Stronger than me”, ”In my bed”, ”You sent me flying”… Upamćen kao duplo platinast za prodati tiraž i uspeh koji je zabeležio ušavši na 13 mesto UK Album Chart-a, ovaj album najavio je lep i uspešan početak Amy-ne karijere. 2006.-te izlazi i drugi album ”Back to black” koji joj učvršćuje poziciju na nebu zvezda. Ovaj album imao je šest Grammy nominacija i pet osvojenih i postao je treći najprodavaniji album u Britaniji, još od početka 2000.
Back to black”, ”Valerie”, ”You know I’m no good”, ”Rehab” i ostale numere ne mogu a da se sada ne posmatraju kao svojevrsna autobiografija ove prerano i tragično nastradale zvezde. Nedavni pokušaj održavanja koncerta na Kalemegdanu trebao je biti, ako ništa drugo, ono bar krajnje upozorenje njenim bližnjima i svima koji su je okruživali; iako je živela i radila kao da je sutra ne zanima, moglo joj se i trebalo pomoći. Čak se i Moby pokajao za svoje reči i ponašanje, rekavši: ”Nakon našeg šou-a u Srbiji, želim da sam bio u mogućnosti da joj pomognem. Žao mi je”. Neslavna pojava i ponašanje Amy, nepoštovanje svih onih koji su došli da je poslušaju – sve stoji; ali i činjenica da je ova mlada napaćena žena bila u borbi sa svojim unutrašnjim demonima, zbog čega je nije trebalo mrzeti i uzimati joj za zlo; u borbi koju je, nažalost, izgubila. Treći album, najavljivan za septembar ove godine, nažalost, nikada neće ugledati svetlost dana..

Amy Winehouse se 23. jula 2011.
pridružila Klubu 27 i njenim, ništa manje tragičnim, članovima: Brajan Džonsu, Džimi Hendriksu, Dženis Džoplin, Džim Morisonu i Kurt Kobejnu.

A Holivud je na vest o preminuloj Amy reagovao ovako:

 


Podeli dalje

2 komentara

Click here to post a comment

Facebook

Zaprati nas na Instagramu