Zanimljivosti

Arhiva časopisa Kinoteka dostupna onlajn

Arhiva časopisa Kinoteka dostupna onlajn
Podeli dalje

Časopis Kinoteka, pokrenut pre skoro tri godine u izdanju Jugoslovenske Kinoteke od danas je besplatno dostupan onlajn!


U svetlu globalne pandemije i svakodnevnih vesti u vezi nje, promakla nam je jedna lepa, korisna i plemenita odluka. Naime, kako saznajemo sa Instagram naloga Jugoslovenske Kinoteke, svi brojevi filmskog mesečnika Kinoteka, dostupni su za besplatno preuzimanje onlajn na adresi http://www.kinoteka.org.rs/casopis-kinoteka/

Nacionalni filmski arhiv Republike Srbije prvi broj Kinoteke objavio je u januaru 2017. godine. Početkom marta ove godine, štampano je 39. izdanje, što zajedno predstavlja već vrlo bogatu zbirku tekstova, fotografija, ilustracija posvećenih istoriji, ali i savremenom trenutku sedme umetnosti.

Časopis Kinoteka predstavlja vanvremensko štivo koje među svojim redovima sadrži brojne priče otrgnute od zaborava u rubrikama kao što su: Dokumentarni četvrtak, Velikani svetskog filma, Sećanje na…, Kritika iz prošlosti i druge.

časopis kinoteka

Od vesti i događaja iz sveta sedme umetnosti, preko intervjua sa nekim od najpoznatijih i najvoljenijih lica filma i pozorišta, preporuka, pa sve do zanimljivih anegdota, priča, uspomena iz sveta pokretnih slika, arhiva časopisa Kinoteka svakako je mesto za sve ljubitelje filma u kojima će se uživati na duže staze.

Sjajan potez Jugoslovenske Kinoteke u nameri da filmsku umetnost i sve oko nje učini još dostupnijom zaljubljenicima u domaću i svetsku kinematografiju.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook