Zanimljivosti

Brad Pitt u Chanel No.5 reklami

Brad Pitt u Chanel No.5 reklami
Podeli dalje

brad pitt u chanel no5 reklamiPo prvi put u 91 godinu, legendarni parfem Chanel No.5 reklamira jedan muškarac i to – ni manje ni više – već poznati srcelomac Brad Pitt koji je, za potrebe snimanja reklame dobio čak 7 miliona dolara! Nakon gledanja reklama, može se zaključiti samo jedno – Brad Pitt je i više nego preplaćen.

Po prvi put u 91 godinu, legendarni parfem Chanel No.5 reklamira jedan muškarac i to – ni manje ni više – već poznati srcelomac Brad Pitt koji je, za potrebe snimanja reklame dobio čak 7 miliona dolara! Nakon gledanja reklama, može se zaključiti samo jedno – Brad Pitt je i više nego preplaćen.

Reklamni spot od jedva pola minute počinje i završava se sa monologom:

It’s not a journey, every journey ends… but we go on.

‘The world turns and we turn with it, and plans disappear, dreams take over… but  wherever I go, there you are, my luck, my fate, my fortune. Chanel No. 5. Inevitable.

Snimljena u crno beloj tehnici (želeći da dodaju umetnički dojam) i prateći samo Pitta koji izgovara ove reči kao da ih je jedva naučio, reklama odaje sve samo ne jačinu i dugotrajnost, kako ovog prepoznatljivog parfema, tako i samog brenda Chanel. Puštene kose, reklo bi se ne baš sveže oprane, obučen u ležernu košulju i sa rukama u džepovima, Brad Pitt nam pokušava preneti neku poruku koja ne dolazi do konzumenata. Šetajuć pogled, nepovezane dramske pauze i izraz lica koji odaje potpunu nezainteresovanost nisu ono što se očekivalo od jednog glumca njegovog rezimea, naročito imajući u vidu da je prvi (i, po svemu sudeći, jedini) muškarac koji reklamira ovaj neprevaziđeni ženski parfem koji predstavlja oličenje damskog stila.

Odmah po puštanju reklame, ista je naišla na prilično mlake (da ne kažem oštro negativne) reakcije, a brzo je (pre par dana) usledio i nastavak – u koloru:

Ono što je odmah mnogima upalo u oči jesu dame iz reklame – crnka i plavuša, koju je javnost momentalno povezala sa Angelinom Jolie i Jennifer Aniston; još u kombinaciji sa tekstom i eto provokacije sa temom koja je i dalje prilično interesantna medijima – ljubavni trougao i kontinuirani tihi rat između učesnika ove ljubavne drame.

Bilo kako bilo, čelni ljudi modne imperije Chanel se nadaju da će likom i (mlako njanjavim) delom Brad Pitta uspeti da privuku nove kupce i naprave uspeh koji su imali nekada sa Marilyn Monroe koja je do danas ostala žena na koju se prvo pomisli kada se pomene Chanel No.5.

Kakav utisak na vas ostavljaju ove reklame i Pittova izvedba? Pišite nam – bilo mailom, bilo u komentarima, vrlo smo voljni da saznamo 🙂

 


Podeli dalje

Facebook

Zaprati nas na Instagramu