Zanimljivosti

Bridalplasty – plastika fantastika

Bridalplasty – plastika fantastika
Podeli dalje

Nedavno se na našim TV ( E!online) ekranima pojavila nova riality emisija primamljivog i obećavajućeg naziva – Bridalplasty. Ukratko, u pitanju je šou u kojem se 12 kandidatkinja bori za venčanje iz snova i besplatne plastične operacije – što iz emisije u emisiju, što na kraju – pobednica osvaja plastične operacije koliko joj duša ište!

Ova emisija premijerno je u Americi prikazana 28. novembra prošle godine i odmah je izazvala dosta kontraverzi i oprečnih komentara. Nije ni čudo. Prvo što ”upada u oči” jeste sama nagrada – estetska hirurgija u onoj meri u kojoj sama pobednica odredi i poželi! Nije nam poznato kakav je naš zakon po pitanju estetske hirurgije kao nagrade u bilo kakvoj vrsti nagradne igre, ali ovaj vid eksponiranja, nadmetanja i same nagrade je na vrlo tankoj (ako je nije i prešao) granici svakih normi i etike – medicinske, ljudske, zdravorazumske.

Sa druge strane, šta sam šou poručuje devojčicama, devojkama i ženama – samo savršeno i hirurški popravljeno je dovoljno dobro? Ako niste dovoljno lepe, trebate se – morate se podvrgnuti plastičnim operacijama, kako biste dobile ono za čim težite – savršenog muža, savršen posao, savršen život? Da prirodno nije dobro i in – estetska hirurgija je nova moda, trend i potreba savremenog društva?

Normalno je da svaka mlada želi da izgleda što je bolje moguće u jednom od najvažnijih dana svog života; gledajući ovaj riality, nametnulo mi se pitanje – gde je granica? Nemate savršeno telo, grudi poput Monike Beluči, usne Anđeline Džoli i tome slično? Pa?! Muškarac koji je sa Vama – tu je upravo zbog toga što izgledate tako kako izgledate i voli Vas zbog Vas a ne onoga što u glavi mislite da treba da ste! Uostalom, sve i da uradite i popravite sve nepravilnosti na svom telu; da li ćete ostati ona koja ste ranije bili i da li će Vas on i dalje voleti…prepoznati uopšte?

Malo dijete, odlazak u fitnes centre par meseci, kozmetičar, manikir, pedikir, nadogradnja kose, profesionalna šminka…sve su to stvari koje:

•    ne bole
•    uobičajene su
•    daju rezultate
•    ostajete ono što jeste

Gorepomenute dame, iz emisije u emisiju bore se između sebe, ispunjavajući određene zadatke i osvajajući manje estetske korekcije, u nadi da će na kraju osvojiti to venčanje iz snova i kompletni estetski preobražaj – besplatno! Pored svega gore navedenog, poražavajuća je i činjenica da većina tih dama – realno – i nema potrebe za bilo kojom estetskom korekcijom; što prosto navodi na zaključak da bi tu dosta posla imao doktor neke druge specijalizacije, na primer psihijatar.


Podeli dalje

Facebook