Zanimljivosti

Caitlyn Jenner žali za gubitkom svoje muške ličnosti?

Caitlyn Jenner žali za gubitkom svoje muške ličnosti?
Podeli dalje

Verovali ili ne, Caitlyn Jenner žali za gubitkom svoje muške ličnosti. Dozvolite sebi vreme da procesuirate ovu rečenicu.

 

Prošla godina protekla je u eksplozivnim najavama i vestima o promeni pola rodnog identiteta nekadašnjeg američkog olimpijca – Brucea Jennera u Caitlyn Jenner, o njegovoj/njenoj priči o životu pod maskama, mukama kroz koje su prolazili i konačnoj tranziciji, kao i snimanju prve sezone reality serijala I am Cait.

U sklopu najave druge sezone, Caitlyn je volšebno, između ostalog, izjavila i kako žali za muškim delom svoje ličnosti rekavši da „on možda i nije zaslužio da ode„. Ode, gde?

Ako pratite Kardashianove i celu ujdurmu oko ovog porodičnog brenda, sigurno vam nisu promakle epizode iz 2013. kada je objavljeno da se Kris i Bruce razdvajaju. Kao ni partijanje u kući u Malibuu koje su mu priredili sinovi, one silne priče o ponovnoj slobodi i zabavljanju sa drugim ženama i gospodin je ubrzo prestao da bude zanimljiv medijima. Svega par godina kasnije, krenule su glasine da Bruce menja pol, što je on kasnije i potvrdio, ali se do danas nije podvrgao tom konačnom koraku – operaciji promene pola. Da, urađena su zatezanja lica, doterane usne, nadograđene grudi – i to je to.

Od samih naznaka, glasina i početka priče oko Caitlyn, lično sam bila i ostala veoma skeptična i nepoverljiva prema celom tom fenomenu. Poslednje njene/njegove izjave su me još više nagnale da se  zapitam:

 

je li moguće da je čitava ova priča oko Caitlyn samo radi publiciteta i vraćanja pažnje javnosti? Da će Caitlyn u trećoj sezoni baciti „bombu“ time što će reći da se predomislila i želi nazad muški deo sebe? Da je to razlog zbog kojeg još nije uradila operaciju?

 

Ničiji život i životni put nisu laki i za osudu i svako ima pravo da svoj život uređuje i vodi na način koji mu/joj odgovara i kad je Caitlyn u pitanju, iskreno joj želim svu sreću sveta i da pronađe mir za kojim traga. Međutim, ono što me veoma kopka i ne da mi mira jeste motiv za sve što se poslednjih godinu dana dešava.

 

Da li je zaista, potpuno i nedvosmisleno iskreno u pitanju otkrivanje identiteta koji je oduvek u sebi osećala, ili je pak posredi još jedan (doduše uvrnuti) holivudski preokret i varka zarad veće gledanosti i pridobijanja ponovne pažnje? ili su, možda, Kardashianke do te mere Alfa žene da je posegnuo za onom starom „ako ih ne možeš pobediti, pridruži im se„? U svakom slučaju, više štete nego koristi imaju upravo transrodne osobe jer ne mislim da im ova vrsta publiciteta doprinosi da budu prihvaćene onako kako treba, naročito ako se kroz neko vreme cela stvar rasprši poput balona od sapunice.

 

Šta vi mislite?

Save

Save


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook