Zanimljivosti

Celebrity fobije

Celebrity fobije
Podeli dalje

fobije poznatihVećina nas ima neki oblik iracionalnih strahova, poput straha od vode, velikih visina, insekata. Ali, ako je taj strah toliko veliki da remeti svakodnevne životne aktivnosti, u pitanju je fobija – neuobičajeni i preterani strah od specifičnih stvari ili uobičajenim okolnostima koje su generalno bezbedne. Od fobija nisu pošteđene ni svetske zvezde, a ko se od čega sve plaši saznajte u tekstu koji sledi.

Većina nas ima neki oblik iracionalnih strahova, poput straha od vode, velikih visina, insekata. Ali, ako je taj strah toliko veliki da remeti svakodnevne životne aktivnosti, u pitanju je fobija – neuobičajeni i preterani strah od specifičnih stvari ili uobičajenim okolnostima koje su generalno bezbedne. Od fobija nisu pošteđene ni svetske zvezde, a ko se od čega sve plaši saznajte u tekstu koji sledi.

Napad panike je vrsta fobije kao posledica anksioznosti i, u novije vreme, ova fobija se naziva još i socijalna iliti društvena fobija. Ujedno, ovo je i najčešća vrsta fobije koja pogađa svetske zvezde, od kojih ću pomenuti samo neke: Šer, Nikol Kidman, Nikolas Kejdž, Džoni  Dep, Bert Rejnolds i mnogi drugi.
Aranhofobija je strah od pauka i zanimljivost kod ove fobije je tvrdnja pojedinih naučnika kako se žene rađaju sa strahom od pauka. Bilo kako bilo, od ove fobije pate teniser Andre Agasi, Džastin Timberlejk, glumac Džoni Dep i glumica Vendi Ričard.
Strah od letenja je fobija koja ponekad toliko parališe, da ljudi nikada ne polete avionom. Poznati koji imaju ovaj strah su, pored ostalih, i Dženifer Aniston, Džesika Alba, Kendra Vilkinson, Šer, Vupi Goldberg, Vitni Hjuston.
Klaustrofobija je strah od zatvorenog prostora i ova fobija opterećuje Paris Hilton i Umu Turman dok, sa druge strane, agorafobija iliti strah od otvorenog prostora pogađa Aretu Frenklin, Kim Besindžer i Deril Hanu.
Pored ‘običnih‘ tu su i neuobičajeni strahovi poznatih zvezda:
–    Orlando Blum se plaši svinja
–    Lajl Lovet, kantri pevač, boji se krava
–   Skarlet Johanson ima panični strah od bubašvaba
–    Tajra Benks se plaši delfina
–    Nikol Kidman ima strah od leptira, još od detinjstva
–    Pamela Anderson ima veliki strah od ogledala
–    Metju Mekonahi se plaši kružnih vrata i podzemnih tunela
–    Džoni Dep, Paf Dedi i Denijel Redklif se plaše klovnova
–    Kristina Riči se boji sobnih biljaka (?)
–    Bili Bob Torton ima strah od antičkog nameštaja
Najeksecentričnija osoba iz sveta poznatih u svojim strahovima je Vudi Alen. Ovaj fantastični čikica i kralj svih neuroza, boji se: visine, sunca, svetlih boja, pasa, insekata, dece, malih prostorija, gužve,raka i svih mesta izvan Menhetna!
 

Čega se vi plašite?

 


Podeli dalje

Facebook

Zaprati nas na Instagramu