Zanimljivosti

Dolina brushaltera na Novom Zelandu

Dolina brushaltera na Novom Zelandu

Zaslugu da se nađe na listi najneobičnijih mesta na svetu za posetiti svakako ima The Cardrona Bra Fence u centralnom Otagu, dolina brushaltera na Novom Zelandu. Kako i zašto je nastala ova popularna turistička atrakcija?

The Cardrona Bra Fence predstavlja, možemo slobodno reći, simbol ljudske kreativnosti i genijalnosti, a sve je nastalo kao znak uspomene na preminulu prijateljicu. Jedna nepoznata žena je u znak žaljenja zbog smrti drage osobe okačila ovaj odevni predmet na ogradu i time, ne sluteći, otpočela lepu tradiciju. Bilo ej to 1999. godine, a do danas, na ovoj nekada samo običnoj ruralnoj ogradi, nalazi se na stotine brushaltera – nekada ih je bilo znatno više, ali se tu i tamo nađe po koji „savesni građanin“ koji tokom noći poskida ove komade donjeg veša.

dolina_brushaltera_na_novom_zelandu_v

Prema podacima iz Wikipedije, The Cardrona Bra Fence je nastala između Božića i Nove godine 1999. Kada su se, iz nepoznatih razloga, pojavila okačena 4 brushaltera na žičanoj ogradi uz jedan lokalni put.

dolina_brushaltera_na_novom_zelandu_v1

U međuvremenu, dolina brushaltera je dobila i znatnu medijsku pažnju, kao i svoju Facebook sranicu na kojoj se možete više informisati o ovoj neobičnoj atrakciji.

Fb komentari
Tagovi

Facebook