Zanimljivosti

Dolina brushaltera na Novom Zelandu

Dolina brushaltera na Novom Zelandu
Podeli dalje

Zaslugu da se nađe na listi najneobičnijih mesta na svetu za posetiti svakako ima The Cardrona Bra Fence u centralnom Otagu, dolina brushaltera na Novom Zelandu. Kako i zašto je nastala ova popularna turistička atrakcija?

The Cardrona Bra Fence predstavlja, možemo slobodno reći, simbol ljudske kreativnosti i genijalnosti, a sve je nastalo kao znak uspomene na preminulu prijateljicu. Jedna nepoznata žena je u znak žaljenja zbog smrti drage osobe okačila ovaj odevni predmet na ogradu i time, ne sluteći, otpočela lepu tradiciju. Bilo ej to 1999. godine, a do danas, na ovoj nekada samo običnoj ruralnoj ogradi, nalazi se na stotine brushaltera – nekada ih je bilo znatno više, ali se tu i tamo nađe po koji „savesni građanin“ koji tokom noći poskida ove komade donjeg veša.

dolina_brushaltera_na_novom_zelandu_v

Prema podacima iz Wikipedije, The Cardrona Bra Fence je nastala između Božića i Nove godine 1999. Kada su se, iz nepoznatih razloga, pojavila okačena 4 brushaltera na žičanoj ogradi uz jedan lokalni put.

dolina_brushaltera_na_novom_zelandu_v1

U međuvremenu, dolina brushaltera je dobila i znatnu medijsku pažnju, kao i svoju Facebook sranicu na kojoj se možete više informisati o ovoj neobičnoj atrakciji.


Podeli dalje
Tagovi

Facebook